用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港同三面多少人?
go

港同三面多少人?   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

FAQ有講,今年中一六班200人,小學預120人,外來生80個位

https://www.hkugac.edu.hk/engage/as-a-student/faq

小學走嘅人一向唔多因學生家長向心力都強。以前一年俾盡十零個。而家公開試成績穩定咗走嘅估計更少(學校從無公佈數字,都係家長間互相數吓數吓)。移民潮仲有無影響就唔知了

醒目開學勳章 王國長老

Rpp 發表於 23-2-15 12:07
點解港同要三次面試揀人?

以前係兩面
但申請嘅人越嚟越多,而學校又唔想睇少咗,但因為人多唯有每次面試都cut時間
為咗要保持全in ,又要多面睇,就決定將之前嘅round two斬開做2+3輪
我聽返嚟咋

醒目開學勳章 王國長老

SharonMommy 發表於 23-2-20 22:02
對……老師、課室、校內設施……六班的名以HKUGAC叫…七班如何叫?

班名一向跟老師姓,例如一個姓陳一個姓黃,就S1CW
你邊度聽返嚟叫HKUGAC㗎….

醒目開學勳章 王國長老

mimi1102 發表於 23-2-21 11:36
今年改左喇...

係wor係wor sor我睇漏眼
尋日仲特登去學校網頁望咗望,原來s1有改,其他年級無改 (我立吓眼就係見到s5cc)
‹ 上一主題|下一主題