用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急!!九龍城區大抽獎煩請各位指教
go

急!!九龍城區大抽獎煩請各位指教 [複製鏈接]

我個仔今年中二。兩年前領島畢業。當時他全級16。大抽獎派胡中,不甘心。故努力扣門。

結果扣到2間區外B1及1間B2A,2A就是CSK。

因此,CSK會收領島學生的。

前提係成績之外,操行都要好。

到目前為止,我都好感恩個仔在領島畢業。

一切都係事實,千真萬確。

有需要可PM交流下。

ekhc    發表於 23-4-19 10:20
aptt    發表於 23-4-19 10:18

回覆 chanti 的帖子

17, 當時胡中擺17;更奇怪係,csk 我哋係擺第三。先後就擺曬所有band 1, 然後先擺band 2結果胡中係17志願入。原先我哋諗住csk 第3應該好穩陣,包曬底。結果真係出人意表

當大抽獎出結果後,我哋有懷疑過個仔唔係b1 學生;所以先跌到17入。但想深一層,如果個仔係band 2, 17位入胡中又不太可能。所以真係莫名奇妙!

我絕對冇講大話,如果有領島家長,可以問返領島老師。當時我個情況係好奇怪。

回覆 chanti 的帖子

但我仔同學,級18,結果大抽獎派入銀禧…所以真係好奇怪…

回覆 Poyau 的帖子

甲1 銀禧 甲2 丘佐榮乙1 銀禧 乙2 丘佐榮 乙3 陳瑞褀⋯⋯

回覆 YUKIHOU2008 的帖子

對,扣門成功的。但最終我個仔冇入讀csk。佢揀左另一間區外b1我哋自行2間、甲部2間都冇揀csk; 只係擺左乙3

而且,csk 係一完成註冊後嗰日通知我的,唔係等好耐。

老實講,我哋扣門面試時,已經感覺到校長幾鍾意我哋的。所以係咪領島學生,我覺得唔係大問題…

再講多啲,扣門面試時,先係校長見學生。家長在外面等,然後就叫埋家長一齊見。見家長時,csk 校長已經同我哋講,大抽獎後會有音樂椅,好多野仲未定的,叫我哋唔好咁擔心

當時俾我感到好窩心的。其實當時,我仔扣門超過10間,直資資助都有…
最終只有3間offer…. 其實已經好感恩了,學校冇因我仔係領島學生而歧視佢。
我都感恩佢喺領島畢業

回覆 YUKIHOU2008 的帖子

聖言
‹ 上一主題|下一主題