用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校 有無人可以告知九龍城聖家好D定九龍塘個間好D呢? ...
樓主: worry
go

有無人可以告知九龍城聖家好D定九龍塘個間好D呢? [複製鏈接]

回覆 #1 worry 的文章

HI,其實你囡囡己入左此校,就米再多心作比交,老實講:我之前都有你這些疑問,不過……現己入了此校,希望囡囡會開開心心上學去.

嘩嘩嘩!!你真係一個好家長,我個囡囡今年是叩門入此校,我本都想佢入九龍塘個間,因為貪佢係新校,而且交通又方便,但最後都係入左九龍城,不過之前都有家長分析兩校之別,你可細心想想再選都未遲.
原文章由 worry 於 08-7-17 11:13 發表
FBHT
我囡囡未嫁, 今年先K2, 所以要拿多D料, 希望幫到我

你囡囡係今年升P.1? 你係誇區考入定叩門? 你最后點決定比囡囡入讀呢間呢? THANKS!

HI,之前見1314網友都分拆左佢對此校之見.你亦可向另一位網友‘MINICAT’請教一下,佢有很多此方面的心得給你.你可到另一板面可找尋到此網友:“07嘉諾撒聖家(九龍城)小一, 入黎分享下”
原文章由 worry 於 08-7-17 14:59 發表
fbht

請問邊到有講兩間既分別呀? 我睇過d message只係講係上午同下午班拆開咋, 可否提供條link比我呢? thanks!

HI,你找唔到的話,你就試下ADD下MINICAT,因為我之前都係問佢,之後佢非常好PM覆左我.我都係有人介紹之後再安排面試,學生同家長都要見.quote]原文章由 worry 於 08-7-17 16:55 發表
FBHT

我睇晒啦, 都唔見佢有分析兩間學校既分別BOR? [/quote]

其他家長是否要介紹信先有得In我就唔清楚.但我就係,先要小朋友,考下中英對答,之後先到我們入房見.
原文章由 worry 於 08-7-18 11:56 發表
fbht

吓! 要人介紹先可以有得interview? 是否2個家長同埋個小朋友一齊去interview?  int左幾耐呢? 是見校長? 約莫問d咩問題呢? thanks!

其實未必一定要有介紹信先有得In,不過我相信冇都可以有機會In,不用頭痛,我囡囡話主任問左D好淺英文,而校長就問日常生活.
原文章由 worry 於 08-7-18 12:22 發表
fbht  

唔好意思, 可唔可以告訴我點解你要有介紹信先有得in? 同埋我囡囡中文對答就絕無問題, 但一到英文, 佢唔掂嫁, 死啦, 我依家好頭痛

Hi,最近很忙,沒有回答你D問題,唔好意思,不過看到1314網友PM左你,相信你都明白同埋得到你答案.
原文章由 worry 於 08-7-23 10:29 發表

收到晒啦, THANKS A LOT!
‹ 上一主題|下一主題