用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 真鐸學校 請問有否真鐸的家長,入來傾下
go

請問有否真鐸的家長,入來傾下 [複製鏈接]

真鐸

原帖由 connielam 於 09-4-6 13:54 發表
你地好,囡囡今年9月在真鐸讀小一,入來傾下.

真鐸的家長,請問你地平日會給小朋友帶什麼小食/茶點回校?另外,如果小朋友SICK,學校會幫忙餵小朋友吃藥嗎? ...

你好~!茶點你最好帶餅仔,提子乾,生果(如提子,車厘茄,士多啤梨等等),糖,千其唔好帶薯片,蝦條之類,其實帶都可以不過潘主任見到會話兩句..
食葯方面(一):你可以自己到學校親自喂~ (二):用將紙寫明清楚幾時食,需唔需要放入雪櫃,要提小朋友同老師講,
因為老師可能唔記得,如果d葯要分兩段時間食(即一些四小時食,一些六小時食一次)最好自己到學校~~

回覆 1# connielam 的文章

sorry~!阿女讀小五要報分試比較忙,所以很久沒有上BK了 我個女話學校D午膳一般中下味道,剛與供應商簽約,如你小朋友9月入要食埋出年9月先有可能轉供應商...至於食葯你到時詳細D同老師講,佢會幫你:D

回覆 2# connielam 的文章

sorry~!仲有補習問題,我由3年級開始找老師上門補習,,收費比補習社貴,我每個月平均$3300-$3600左右

如題

讀落你地就知校內本身十分多問題架~
好多好老帥教得好地地唔係走就冇心機教,所以是一間冇留戀價值的學校,,今個7月謝師宴我個仔好決絕同李月微講:唔到一定唔會到
讀左6年全校有40位老師,只識12位,其中得3位教左佢6年,有28位老師唔識,所以唔去~

如題

原帖由 Msmei 於 11-6-18 18:11 發表
我個仔話由5年級開始所有同學都唔鍾意程主任,話佢成日逼同學去練習跳舞,成日要出外表演. 還記得有一個家長有2位小朋友入讀,哥哥被選中唱日文歌,而且經常要外出表演十分辛苦,家長也辛苦因為要帶埋弟弟一起去,但弟弟什 ...

我個仔由一年級已經增死佢,由四年級開始增死朱美華同
張愛珠,,佢地而家要彩排畢業禮,,個仔話D表演起低能及
超麻煩,程主任要佢E起D牙笑住唱歌,E起D牙又點樣唱呢?
‹ 上一主題|下一主題