用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無Galilee ( GIS ) 用家?
go

請問有無Galilee ( GIS ) 用家? [複製鏈接]

因為呢間學校太新,14年先開始,EK上邊既comment唔算多,但全部都係好評,多數講GIS係小班教學,老師非常caring,BB返學開心,etc. 但唔知教成點。
而家GIS 14年K1,15年K2既學生應該都有D小學offer響手。唔知用家對個result是否滿意?

Thanks!

1    0    0    0

回覆 liliankaykay 的帖子

係喔!妳講左之後我先搵到...
  • Australian International School
  • CAIS (Christian Alliance International School)
  • Island Christian Academy
  • Think International School
  • AIS (American International School)
  • SKH Holy Carpenter Primary School
好似唔係幾理想喔....唔知去唔去好....

回覆 pingu529 的帖子

我係新手媽媽,亦都唔熟悉國際學校。凈係聽D朋友時不時會講下CIS/HKIS/SIS呢幾間好出名且重學術既國際學校。
其它幼稚園升小結果好似都有呢幾個學校,但無係呢度見到,所以我話唔系好理想。

我都係搵出黎資料俾大家comment下姐,唔系judge呢間學校。其實我對呢間學校好有興趣

我都同妳一樣,崇尚愉快學習,重視小朋友創造力和好奇心,喜歡GIS的語境

但又希望小朋友可以去D重學術既國際學校....例如SIS/CIS,或者私立學校如ISF等....呢D無Local咁谷,但好似學術又幾好。

但唔知有無得兩者兼得呢?

回覆 pingu529 的帖子

多謝分享!

回覆 xaxababy 的帖子

我睇完先知CAIS好好,小班,且caring。以前都無聽過呢間,太孤陋寡聞了.....
怪唔得陳慧琳都揀左呢間喔!

回覆 maemae1111 的帖子

多謝分享!亦都恭喜你個仔仔考入理想既學校!
用家咁講我就放心了。我都想今年讀呢間學校 :)

希望妳小朋友呢一屆既升小成績更加出色! :)

回覆 BerryYiu 的帖子

Thanks for your sharing!
好心動。我都想今年俾仔仔去讀:)

回覆 xaxababy 的帖子

其實我見到果個學校都覺得信心大增
我會take offer,有機會GIS校內見 :)
‹ 上一主題|下一主題