用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 抽到第一志願九龍塘聖家,私校有KTS,不知怎樣選擇! ...
go

抽到第一志願九龍塘聖家,私校有KTS,不知怎樣選擇! [複製鏈接]

kch04 發表於 16-6-7 23:38
無細佬妹跟尾!
係KTS日後升中想入番間同聖家級數差唔多既中學, 可能輕鬆過係家長捱6年搏上書院

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Yanamami 發表於 16-6-10 16:42
你鈡意KTS乜野?鈡意聖家乜野?整两个list出黎,并埋-齐就識揀啦~

妳無留意#5嗎?

我知道KTS好,但聖家有中學back up,不是更好嗎?不過我太太就偏向KTS!

如果係我, 我絕對會尊重老婆既意願, 不過會叫老婆問吓個女想讀邊間先!

MrBeast  very 曲線  發表於 16-6-10 18:35
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Yanamami 發表於 16-6-10 17:58
其实嘛~聖家是保本基金,KTS是高风險高回報基金,可升亦可跌,視乎楼主承受风險既承担力~ ...
對我嚟講, 得罪老婆既風險一定係最大

其實樓主決定咗未? 早D決定早D放位,做福蒼生呀!

TwinWong  依句真, 我朋友都等紧人放位  發表於 16-6-12 17:28
‹ 上一主題|下一主題