用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩中學
go

協恩中學 [複製鏈接]

Yanamami 發表於 16-2-18 07:57
禁如果佢间学校110名都係band1, 都算—線小学吧~—線小学級—的地区/全港排名差極有限? ...
所以我極之懷疑係個學生操行有問題, 可能只有B-甚至C.

因為大多數所謂B1中學, 操行無B, 基本上唔會考慮, 以全級第一既成績, 心態上都係去搏神校, 咁操行要求應該更高, 至少要B+
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

馬媽媽 發表於 16-2-18 09:57
她那間小學, 如是全級一, 老師不會寫得太差, 應有B+ or 以上. 可能張祝X不單看成績, 還看其他.
...
如操行有B+或以上加上地區一線大校全級第一, 就算CCS唔收, 另一間無乜理由In都無得In啩?

馬媽媽  她好像沒說自行二無得interview, 只說它不收.  發表於 16-2-18 10:08
Yanamami  咪係!  發表於 16-2-18 10:03
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題