用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 95 網 - 宣基, 王余, 將循, 田家炳
go

95 網 - 宣基, 王余, 將循, 田家炳 [複製鏈接]

PeggieLam 發表於 14-9-5 16:21
邊間好啲? 點排好? 得15分

謝謝!!
以自行機會計, 田第一, 王余第二
其餘2間, 得15分唔使諗

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

lauwingtai 發表於 14-9-6 06:34
宣基,將循都冇可能。15分填王余啦!田家炳大抽獎乙一必中,乙二亦有機,無需提前係自行博,太浪費。 ...
其實唔係好明王余點解咁多人爭?升中成績又唔算突出,又同間二線中學斷埋龍
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

lauwingtai 發表於 14-9-6 12:05
年頭我去左睇「全港校際speech choir2014」,講真,王余d學生幾smart,比賽分兩個組別,王余最後拎一金一銀 ...
訓練到學生信心的確好緊要,但香港教育制度都係重成績,如果成績唔達標,升學就蝕底D;啱啱今屆畢業生入到一線中學比例唔夠3成,始終差D

樂恩媽 發表於 14-9-8 12:03
請問25分揀宣基,穩陣嗎?
25分應該任何一間TKO小學都穏陣, 不過睇清楚有沒有計錯分

Cedric_mama 發表於 14-9-10 08:42
哥哥係個間小學畢業好似無10分喎

睇清楚計分方法先講, 唔好話好似

四.        父/母或兄/姊為該小學的畢業生                                                                  (10分)

Cedric_mama 發表於 14-9-10 12:47
回覆 hkpapa852 的帖子

為我的唔肯定講聲sorry
點解冇25分?第一部份:哥哥係畢業生 - 10分
第二部份:宗教分 - 5分
第三部份:適齡 - 10分
請指教

whalebone  攪錯,以為是同一陪份  發表於 14-9-15 11:31
whalebone  畢業生, 宗教 只選其一  發表於 14-9-15 11:29

Potato001 發表於 14-9-11 06:59
想問 15分將軍澳官小有冇機會? 呢間都冇宗教分。
官小並非熱門學校, 過去多年自行都收唔足人, 如果情況不變, 唔好話15分, 得10分都一定入到
‹ 上一主題|下一主題