用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12月細囡,5間all reject,自行又無,repent k3?or定繼續大 ...
樓主: joannechow1031
go

12月細囡,5間all reject,自行又無,repent k3?or定繼續大抽獎? [複製鏈接]

回覆:fion_yinyin 的帖子

點會無分別?剩係在小學校長老師中就有分別!你個係米細仔/女?若不是,不會明!

引用:小囡其實能力不差,+成績屬中上,+其實k1時諗

原帖由 joannechow1031 於 12-12-07 發表
小囡其實能力不差, 成績屬中上, 其實k1時諗過比佢repent, 因為好多好的幼稚園都係叫大囡, 但老師都覺得唔駛 ...
我個仔米好似你個女十二月lor,共報了六間,rejected,自行20分都唔得。我個仔又米係,k2拿品學兼優,佢間種係很谷的k, 我k1時都問了好幾次老師佢追唔追得上,k2見家長都不咁問,何況問留級?驚老師話我傻。不過現在我就真你傻傻地了。我又無幫呀仔報十樣八樣課外活動,只是補語言:國語和英文,比佢去游泳,身體好些。我一切都為呀仔好,我都係個好正常的呀媽,就被這個唔正常的制度逃太!

joannechow1031  多謝分享,身同感受, 大家一齊加油!  發表於 12-12-7 12:49

回覆:fion_yinyin 的帖子

可以咁講我這個中上細仔今年出去同人掙P1 位,九成都比其他參加者差,但若他出年才同人掙p1位,佢七成表現會好過其他人。你可以咁講,佢今年的表現的確是不夠別人好,所以人地唔收佢,而人地真係無睇佢的年齡。(但我深信是有的)

‹ 上一主題|下一主題