用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 聖文德天主教 : 有冇人黎緊讀 P.1
樓主: 加而晴媽媽
go

聖文德天主教 : 有冇人黎緊讀 P.1 [複製鏈接]

回復 2# chanwendy 的帖子

我細囡今年p.1
大仔都今年會插p.2
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

想請問一下大家女仔返學鞋係咪唔可以有花,同埋白波鞋係咪唔可以有公仔架??
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 superyen 於 11-9-28 23:19 發表
今日我實在好開心,派了默書了,妹妹有讀寫障外,這兩星期同佢溫佢都成日把字母倒轉寫,記又記唔到,默書那天早上佢自己羅著默書來看,其實我好多無同佢溫例如:morning,head,hand,,,,點知今年派回默書佢所有字冇倒轉,佢居 ...
不要看輕他們,他們的潛能是無限的可能~~..........你囡有讀障都高分過我囡呀

原帖由 sour-lemon 於 11-9-29 00:03 發表

非常配服妳咁有耐性教導, 妳囡囡又自覺讀書,已經是一個好開始. 我阿仔現在P.2, 默書,測驗都唔會上心,永遠我急佢唔急, 成日掛住Hea, 日日都比佢激到彈下彈下 ...

我對仔女咪又係,唔上心......我已經貧血架啦,仲要我日日嘔血..............

原帖由 superyen 於 11-9-29 15:53 發表

我唔叻架,有時eq都好缺乏xddd....我成日同自己講要包容自己孩子的缺點,發掘孩子的長處...這就是我這幾年學會的東西,以前未生孩子前我脾氣好差,我都感謝孩子讓我變得好了點^^ ...

睇到你呢段話,我真慚愧~~我都要加油,去學習包容同發掘.......如果你有空,請你提點下我......
‹ 上一主題|下一主題