用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣學生大逃亡
go

荃灣學生大逃亡   [複製鏈接]

王少清要3科主科其中2科要達A(英文一定要係其中一科), 其他可風/何傳耀都冇依個要求

mckong  守住自行選生個關  發表於 15-4-16 16:10
mckong  因上了岸, 要定高個要求   發表於 15-4-16 16:09

回覆 Haileyng 的帖子

我個女升小四, 依間亦是我的首選

回覆 peggy 的帖子

PEGGY, 我個女暫時依家升小四, 佢不是BAND 1A學生, 深天全級只考第1X名, 所以冇咪只可以諗BAND 1C既中學, 不過, 自行我會試下學校有推薦既元朗天主教崇德中學, 因為好近我住所, 唔駛搭車, 方便學校又好...

TwinWong  唔駛舟居勞動  發表於 15-4-17 15:42
TwinWong    發表於 15-4-17 15:40

回覆 subb 的帖子

但我地上年全級有54人可以入到BAND 1 中學喎

回覆 gracelam 的帖子

全級108人

回覆 BennkiChu 的帖子

BennikiChu 好同意你既講法, 讀唔讀到書唔緊要, 盡了力就可以, 但品格上一D都唔可以出錯, 錯左就好難番轉頭, 將來做好人定係做壞人, 就係靠依家佢地點去學, 點去做...... 我同我個女講, 讀唔到書都唔緊要, 一定要做一個"人見人愛"既女仔, 將來要嫁一個對自己好既人, 就已經係"我的志願"了
‹ 上一主題|下一主題