用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DBS / SPCC / 優才
發新帖回覆
樓主: pink_lemonade
go

DBS / SPCC / 優才   [複製鏈接]

工作原因,實在見識過很多 B1 學校的老師,道德觀、價值觀、社會觀、待人處世等等非學術的知識,都係留番在家教導比較安心。

不是說全部老師都唔得,但實在不肯定要幾幸運才會遇上好老師

ABC-DAD 發表於 23-11-15 11:26
何不暢所欲言,你有正向輸入,大概大家都歡迎嘅,你Muti -User 嘅特殊經歷,很有營養啊。
大部分人都明白 ...

我都贊成 b3410 可以多作分享,但希望佢會開新帖講,不是在此帖回應。
因為相信大部份會員睇到此帖的無謂罵戰開始,之後幾版都仲係無謂的罵戰,應該都不會再追看......

b3410    發表於 23-11-15 17:43

poonseelai 發表於 23-11-16 09:54
"文科方面我覺得教的好好,唔係簡單中文,英文,而係中國文學,英國文學,對於銜接IB課程有幫助"

唔好介 ...

唔好意思,請問 2/3 考eng b HL,令你意外的是什麼?是否覺得佢地應該考 ENG A?

ucw 發表於 24-3-26 17:12
"結唔結到婚" 嘅議題,都係因為SPCC 派GA offer

然後要喺SPCC vs 所有男校/女校 post 中,得出"spcc 完勝 ...

今年choir finals 啲mixed choirs ,其實唔係人人都會知... 補充資料如下:

一隊 男拔 + 女拔
一隊 九華 + 協恩
一隊 SPCC
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊