用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人剛完了樂基interview?
go

有沒有人剛完了樂基interview?   [複製鏈接]

回覆:有沒有人剛完了樂基interview

見pre nursery. group in. parents both can go in....

好多人,仲見到楊思琪

仲見到幾個tvb 的artist

d名星仔女好大機會收,我見有好幾個家長已經識d老師,所以得果80 個位,俾唒d有關係人士,冇咩位剩

引用:係咪要2個家長in? +

原帖由 cobeyan 於 13-12-06 發表
係咪要2個家長in?
有人一個家長in

引用:請問成個過程幾耐? +

原帖由 Baobaoface 於 13-12-06 發表
請問成個過程幾耐?
interview within 10 mins

引用:回覆+noviasobb+的帖子 May+i+know+what+i

原帖由 RMC0101 於 13-12-06 發表
回覆 noviasobb 的帖子

May i know what is the meaning of group in interview? How many children toget ...
around 8 kids one group. two parents can go in. kid need sit on assigned chair. parents sit behind them.

引用:Quote:原帖由+isoalc+於+13-12-06+發表arou

原帖由 Baobaoface 於 13-12-06 發表
老師有耐性嗎?定係例行公事??
我覺得有點例行公事feel

chengv  認同.  發表於 13-12-8 12:35

引用:Quote:原帖由+isoalc+於+13-12-06+發表arou

原帖由 crg 於 13-12-06 發表
Is this like the style of circle time in playgroup?
Can the parents sit very close(right behind) the ...
parents can sit very close with their kids

引用:Quote:原帖由+isoalc+於+13-12-06+發表見pr

原帖由 lilykksw 於 13-12-06 發表
想見下見到楊思琦果時係幾點呀?
around 1000

引用:有無人係攞到內部form交表? +

原帖由 lilykksw 於 13-12-07 發表
有無人係攞到內部form交表?
咩叫內部form?

引用:其實我當年都係考入去,或者我可以係我嘅少

原帖由 junyi 於 13-12-07 發表
其實我當年都係考入去,或者我可以係我嘅少少了解下答你!你所講嘅攞表當日交表,其實是否2号?但校內生係 ...
Junyi. 想問下hkps 升小result 怎樣? 因為很難找到有關資料 thanks

引用:上年我們都是三無人仕(無識人,無返該校興

原帖由 wingchun1083 於 13-12-07 發表
上年我們都是三無人仕(無識人,無返該校興趣班及無家底背景)考入的,同班的大有此類同學仔,機會是有的。 ...
wingchun1083, 想問下你小朋友當時interview 是否所有指令做哂? 是大B嗎?

引用:如果面試時家長出手幫小朋友是會扣分的 +

原帖由 lilykksw 於 13-12-08 發表
如果面試時家長出手幫小朋友是會扣分的
請問你怎樣知道?

我都好喜歡樂基這所學校,希望有機會啦,其實樂基鍾意收邊類型既小朋友?

引用:其實機會是有的,我們班19人,我發覺只有少

原帖由 wingchun1083 於 13-12-09 發表
其實機會是有的,我們班19人,我發覺只有少於5個是之前有玩HKPS的興趣班或識人的。我們上年也是三無人仕考 ...
想問下,"識人"? 是認識老師?校長?樂基家長?還是什麽?因為我當天interview 時,排隊時見到前後家長的form. 係referral 有填名,仲要見到好幾個係咁,亦見到有d家長已經認識d老師

引用:Quote:原帖由+isoalc+於+13-12-09+發表想問

原帖由 wingchun1083 於 13-12-09 發表
識人當然是識老師及校長才有用。學校內部派表的或參加興趣班的,應該是waiting 時會有優先。有很多人填refe ...
連家長名都填? 咁其實學校得個名,點知個referee 係邊位?。。。 其實讀樂基星期六既班,係咪真係優先取錄?or 至少有waiting. 唔会有reject? ., 咁扣除有關係人士既位,咪冇咩位剩:;pppp:

引用:Quote:Moonlight819+發表於+13-12-12+10:03

原帖由 phonengan 於 13-12-12 發表
出年首個星期曰
你指5 Jan? 唔係10 Jan 嗎?

‹ 上一主題|下一主題