用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求位信~請教大家的經驗
go

求位信~請教大家的經驗 [複製鏈接]

回覆:求位信~請教大家的經驗

我自問中英都文筆好(以前做大機構傳訊部專出公司信),誠意夠,舊年2間寫5封冇下文,一間4封wait到,但wait到閥應該不關信事

引用:Quote:原帖由+siufung+於+14-03-14+發表我

原帖由 reneemama0118 於 14-03-14 發表
可否透露邊2間寫5封冇下文呢………
紋身和鶴之園

引用:Quote:原帖由+siufung+於+14-03-14+發表我

原帖由 lovelylpclpc 於 14-03-15 發表
請問邊間wait到?咩月份call waiting?謝謝!
wait到心儀Kv,上年7月6日收call.....
雖然我有寫信,但我覺得不關信事,第一輪4,5月call大lot人冇我份,到6月第2輪call小lot人仍冇我份,到7月已零星小貓3,4隻先終於等到....對於熱門校求位信作用成疑,如果有用我4封信於首輪call  waiting時學校一早收到,冇理由去到7月先無啦啦call我。知道有好多一封冇寫首輪己收call,另一些寫7,8封(仲積極過我)依然冇下文。呢d 較熱門的學校分分鐘收超過一千幾百封求位信,校長有冇時間親自睇也成問題,而且實在很難衡量邊封較可取邊位較有誠意(照計冇理由鬥多封咁膚淺),不如採得分次序排列waiting更公平實際。當然,有心機有時間寫下無妨,叫做盡下人事!加油!

引用:Quote:原帖由+siufung+於+14-03-14+發表紋

原帖由 goldenretriver 於 14-03-14 發表
多謝分享…我仲寄左2封去紋身
睇黎都係石沉大海
不用客氣!盡了力就問心無愧了!事實紋身call  wait機會不大,call 是call有兄姊就讀或畢業那班人先,那班人人數不少,巳足夠填滿waiting位.....

‹ 上一主題|下一主題