用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁2nd in 內容
go

陳守仁2nd in 內容   [複製鏈接]

甘恩 發表於 16-10-29 17:29
有數學,囝仔話有一題係一排朱古力可換2枝波棒糖,1枝波棒糖可換2粒糖,問一排朱古力可換幾多粒糖? ...

我個仔都係考呢題喎

ritachan2012 發表於 16-10-31 08:29
爬過舊文3rd in, 校長是否會給一些hints 小朋友是正取或waiting呢 ?萬一校長問到其他幾間的status, 點答好? ...

其實從conversation中你會感覺到個結果係唔係positive。至於問其他offers,我阿大個時冇問過呢樣嘢喎

真係出咗啦喎

catsky526 發表於 16-11-9 19:25
回覆 vivianho35 的帖子

請問咩日子為之後?愈後就愈冇機?謝謝你!

唔使擔心,如果同以往一樣嘅話,3rd round係以application number來排

December_baby 發表於 16-11-9 20:42
不是, 上年我仔 12 月出生, 我朋友11月出生,  佢同學 7月出生, interview 日子大家只差兩星期左右
...

咁有可能年年唔同啦。我阿大考個年係用application number排

各位,唔好自己嚇自己。3rd in次序有可能係跟:

1)application number
2)出生日期
3)alphabetical orders of last number
4)分數

如果係1-3,我哋可以喺到研究到;如果係4,其實之前幾年都不斷有人咁同我講係跟分數。但阿大前年考,係最尾個批3rd in,但佢係個年正取生。佢有同學係waiting入,但3rd in前過佢。所以我覺得機會不大。

其實校長/副校都好nice,不妨3rd in時問下佢哋 (佢哋有睇EK㗎

Lizakc 發表於 16-11-10 08:27
請問邊到睇到3rdin result?我去website 都唔見。謝謝

學校web site 剛出咗。It is now official!!
‹ 上一主題|下一主題