用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有私小back up很重要嗎?
go

有私小back up很重要嗎? [複製鏈接]

引用:因為半龍幼稚園的語文環境好像不特別好,又

原帖由 itabashi 於 16-04-03 發表
因為半龍幼稚園的語文環境好像不特別好,又不是非入該小學不可,只是考過兩年K1,由細b考到大b,眼見小朋友 ...
我同你一樣都係好擔心上唔到小學,不過我就鍾意間小學嘅,但我女係細b, 其實你係大b應該已經大機會d,我細b都諗住博一博,我諗住自己去補下囉

引用:因為半龍幼稚園的語文環境好像不特別好,又

原帖由 itabashi 於 16-04-03 發表
因為半龍幼稚園的語文環境好像不特別好,又不是非入該小學不可,只是考過兩年K1,由細b考到大b,眼見小朋友 ...
我女依家pn又係語境英文好,轉左我都擔心唔慣,但冇辦法,真係想試一試,你上午定下午?

引用:下午班... 幾重考慮,交通、作息、朋友仔、

原帖由 itabashi 於 16-04-04 發表
下午班...
幾重考慮,交通、作息、朋友仔、教學模式都要重新適應,諗唔掂,整體不比現時好,就是多了上小學 ...
咁我其實就少d考慮除左學術上,因為我女係返緊pm,作息都啱pm班,交通同依家間pn都差唔多,係唯一依家嗰間就英文唔駛煩加谷,唔駛自己揾外補咁辛苦!不過龍校其實去邊我女都一定係細嗰d,間間上小都機會細

引用:都唔係,有些龍校是百分百上小的 +

原帖由 itabashi 於 16-06-19 發表
都唔係,有些龍校是百分百上小的
100%上嘅我細b又考唔到嘛, 你最後點揀?我啱啱收到LH,又唔知點好

引用:Quote:原帖由+Forgetmenot999+於+16-08-07+

原帖由 pekovian 於 16-08-07 發表
agree,尼幾年既家長心態唔同左,我身邊朋友在仔女k1時已報好多補習班:中、英、數、體藝(仲要係冷門的), ...
咁如果龍校得50%or below 入到,但間幼稚園又淺,英文一星期得40mins 呢?還值得試嗎?

‹ 上一主題|下一主題