用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急問:馬鞍山威寶國際班好吾好?
go

急問:馬鞍山威寶國際班好吾好? [複製鏈接]

回覆:急問:馬鞍山威寶國際班好吾好?

我仔下個月返國際班啦!非常期待!

回覆:急問:馬鞍山威寶國際班好吾好?

終於有時間寫我對威寶既認識同感受⋯
威寶真係冇乜唔好,最差就係D admin!!!! 見一次想投訴一次!所以就趕客囉!

校園大之餘,又好細心,N班一個校舍,K另一邊校舍。N班校舍既設施都係為較小既學生而設,枱櫈矮D,連有蓋操場既滑梯等遊樂設施都比K班校舍的較矮,好適合二歳左右小朋友。

師資方面,我親眼見過最少有四個外籍金髮老師,我認識兩個,一個是從加拿大來的,口音好,亦好有愛心。另外有個中國人NET,口音好,英文也好好,令人滿意,(本人原是中學英文教師,專門教高中生,有外國口音,故對幼稚園英文老師有一定的要求,曾帶仔仔參加yxxk 的pg, 由原校英文老師教,大部份是亞洲人,口音還可以的,但第一堂grammar 錯到離譜,我立即跟主任反映,之後有所改善)。其他老師同姨姨大部份都好好的。

課程是很深的,K2 or K3 已背和寫唐詩,如登鸛雀樓, 也有教phonics,如果上 local 小學一定冇問題。

學生都好有禮貌,好乖巧,係我親眼所見的,K1男仔們會讓D玩具比我仔(那時佢先十八個月),仲會教佢玩,我好impressed ar! 因為在clubhouse 見過太多唔禮讓的大男女孩!

暫時諗到的係咁多⋯我唔係打手黎架,我去左兩、三次open day, 帶佢返左大半年pg, 起碼三、四十堂,所以都見到幾多野!

引用:Quote:原帖由+calvinlinda+於+14-11-20+發

原帖由 PurpleLove 於 14-11-20 發表
其實我仲諗緊⋯⋯
直覺覺得呢間學校全年收生,好似冇乜家長特別like咁。但好處係校舍較大,小朋友應該會讀 ...

點為之比較pro 呢? 佢D net 大多好後生,好鬼妹格,比較happy school and hea....

我朋友個仔仔讀緊,入左先發覺超多超green 老師

‹ 上一主題|下一主題