用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 準備2015年9月到英國留學,一齊分享吓! ...
go

準備2015年9月到英國留學,一齊分享吓!   [複製鏈接]

回覆:準備2015年9月到英國留學,一齊分享吓!

我囡明年去讀Year 10!

回覆:DKmum 的帖子

我仲係15,16有幾間offer, 但末confirm! 叫左agent extent deadline. 再諗清楚才決定。不過,最緊要阿女自己鍾意先

Hi Ruby1219
Pls check PM

引用:回覆+Umi+的帖子 妳女讀Y幾啊?

原帖由 Sheep006 於 15-01-04 發表
回覆 Umi 的帖子

妳女讀Y幾啊?
我囡9月讀Year 10

我囡今年9月去讀year 10, Agent剛幫我填左監護人d表,機票Agent hold左位! 因末收到學校其他文件,所以好g冇咩做到咁, Label和織嘜我都末做有咩好介紹? 各位JM:請問 Passport我打算5月頭同佢renew, 咁係咪應該有足夠時間比佢驗身及簽Student Visa?,

引用:我要renew+passport,約一月,照肺可預約日

原帖由 brother4 於 15-03-17 發表
我要renew passport,約一月,照肺可預約日期,visa 可做快証。。。7月八月做visa 最多人。

...

e+已經可以book定5月驗?因為學校咩都末比我

SYSquare 發表於 15-3-20 15:03
我同事一年前找以下的旅行社, 價錢和餐也OK, 但有中國豪客。

http://www.speedotravel.com/c_sightseeing. ...
SYSquare,

可否幫我問下你同事上次參加呢個旅行社, 要出發前幾時報名的? 一團大約幾多人呢? 導遊係咪講中文嫁? 是否也可帶埋大件行李同行? 因為同埋阿囡便會多些行李, sorry! 咁多野問開始plan行程, 所以呢輪真係有點緊張.

引用:回覆+Umi+的帖子 SYsquare:我都有參考過你

原帖由 hinhinmami 於 15-03-25 發表
回覆 Umi 的帖子

SYsquare:
好呀你打算幾號出發去London?

hinhinmami  我地27/8出發.  發表於 15-3-25 14:03

引用:Umi+&+hinhinmami,+我問了同事,+她的回覆:

原帖由 SYSquare 於 15-03-25 發表
Umi & hinhinmami, 我問了同事, 她的回覆:

唔該晒你呀佢網站話唔包午餐和晚餐,係咪可以另外+$包埋?

引用:你可以試+歐來歐去+goeugo.eu+他們好處是每

原帖由 anglo-chinese 於 15-03-25 發表
你可以試 歐來歐去 goeugo.eu 他們好處是每天一個行程 隨時下車OK
每日73 歐元一日 包酒店 導遊車 早餐 可 ...
我上去再look look先!

Speedo我send email問過佢地!但回覆我已沒有搞呢d團所以我都揾ing其他local tour! 我打算放低阿女我和c6自己join 5days local tour但仲末揾到岩

眨下眼仲有4個月左右就飛!5月中book左驗身,label、喼等咩都末買e+係擔心搞Visa咋!自己英文又5叻,好驚上網搞Visa時填錯嘢我只是幫定阿女登記左個account咋,不過,想問國藉嗰欄其實係填China 定 Hong Kong呢?

引用:我就book好左5月頭照肺,跟住剛剛都上網搞

原帖由 Alicec516 於 15-04-23 發表
我就book好左5月頭照肺,跟住剛剛都上網搞掂曬visa登記,book埋appointment添啦
大家真係預留返d時 ...
咁我女係特區護照,咁應該選China 定HKSAR?

引用:+本帖最後由+Alicec516+於+15-4-23+12:26+

原帖由 Alicec516 於 15-04-23 發表

回覆 wing530 的帖子
thank you

Alicec516 發表於 15-4-23 00:13
我就book好左5月頭照肺,跟住剛剛都上網搞掂曬visa登記,book埋appointment添啦
大家真係預留返d時 ...
我想問下咁係唔係每個學生都要交healthcare surcharge??

引用:回覆+Umi+的帖子 係啊,佢有另外一個網站

原帖由 Alicec516 於 15-04-25 發表
回覆 Umi 的帖子

係啊,佢有另外一個網站去登記給錢的,我建議填visa個陣時一次過填埋。150磅per year,vi ...
唔該晒我仲等ing CAS

引用:My+younger+daughter+has+injection+for+Me

原帖由 wloi 於 15-04-29 發表
My younger daughter has injection for Meningitis C during Easter holiday.
The reason I took her for  ...
乜仲有針要打嫁?我只是copy左張針咭經agent連埋其他文件一齊比左學校咋!e+因為末取到新passport(9/5才攞到),所以末出到CAS, agent話一比到,學校便會email比我地CAS

引用:Quote:DKmum+發表於+15-5-5+12:53+各位你地

原帖由 wloi 於 15-05-05 發表
除左文具,我大部分野,都準備在英國買.所以無咩野攪。不過想緊會唔會幫大女帶埋佢d家庭小電器過去,寄存 ...
其實有咩日用品要預備?是否指洗頭水、沖涼液、M巾?咁床單點好?香港帶2 sets去?都5輕wor

引用:+本帖最後由+wloi+於+15-5-5+16:24+編輯+\

原帖由 wloi 於 15-05-05 發表
Thank you 手提電腦我都要買部!因為e+呢部倍5-6年了好鬼慢大家有咩好建議?

‹ 上一主題|下一主題