用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好?
樓主: lamkwan
go

點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好? [複製鏈接]

回覆:點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好?

唔好講全港,九龍塘咁多幼稚園,間間都有人講好或唔好,點解偏偏york就係人抹黑?
出黎唱好york就係真正用家,非die hard fans
出黎講york有咩問題就係存心抹黑?

引用:Quote:原帖由+confidence+於+14-04-04+發表

原帖由 siuangel1 於 14-04-04 發表
其實都幾驚架。但我又不吐不快,咁冇理由你讚就得,我講下感受,你唔like就圍我。倒返轉諗,有時啲意見太一 ...
真係太一面倒讚好,同埋太團結去圍插果啲話york有咩唔好既人,其實有冇必要做到咁呢? 一間正正常常既學校又洗唔洗咁此地無銀?
去workshop時,校長話 [在座咁多家長都有k 1 offer, pn waiting。 我地係點call waiting 呢? 當然係比啲我地較為了解既小朋友啦,點樣為之較為了解,好似係我地playgroup學生我地就會較為了解。所以如果你好想入, 可以報我地playgroup。]

校長既一番話大概係咁,每個人感覺唔同,但對我黎講好反感。

引用:身為york既家長,+只係將自己作為用家既感覺

原帖由 strawberrymame 於 14-04-05 發表
身為york既家長, 只係將自己作為用家既感覺同大家分享, 亦好佩服其他用家經常非常有耐心咁解答大家問題, 唔 ...
既然理性討論,既然只係稍為滿意就比人當打手,咁其他對york有唔滿意咪一樣比人當抹黑

唔洗話一定要係用家或讀過先有權發表意見吧?
好多我諗唔會毫無認識就話york唔好,我自己就喺報讀階段,親身了解認識後對呢間學校反感,從而再大家討論姐,唔通咁就冇資格講,或者唔可信?

回覆:點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好

真係越睇越無言,好同意樓上一位家長講,講既野都被扭曲。不斷話人無品,過份,惡毒,什麼癌症,黑社會... 我重新睇一次,根本就係比喻,完全冇人身攻擊或中傷其他真正用家既意思。難道話人無品無教養呢啲唔係更加侮辱人嗎?我真係作為一個媽媽絕對唔會教仔女講呢啲說話。所以身教呢...真係仲要多多學習。不斷被人身攻擊既好似係一班對york不滿既家長。
相信再講都冇意思,真係想認識york.準備報讀york既,可以由頭到尾睇一次大家既言論,誰是誰非,大家心中有數。
我很多謝呢啲真正用家,令我更認識york係一間幾

學校
Thanks

引用:Quote:原帖由+siu-miu+於+14-04-06+發表咁

原帖由 strawberrymame 於 14-04-06 發表
算啦! 班人鍾意點講就點講, 呢d叫比喻唔係人身攻擊喎, 咁咪由各位家長自行判斷囉, 講多都嘥氣! 仲有又話覺 ...
呢位"用家",人家和平討論,又何必勞氣?你真係一位好愛護學校既用家

‹ 上一主題|下一主題