用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: twinsng
go

TSL 3rd in   [複製鏈接]

我諗都係大家互相認識下啦! 唔好諗太多! 聽上年有見校長既人講, 會講下小朋友面試時既強/弱項,大家傾下計囉。

parents sharing係單對單, 冇其他家長係一齊架。過多陣就出成績, 預祝大家好運!

myuniqueboy 發表於 13-11-4 13:34
蕭阿姨,今日冇信收系咪冇机了?

另一個post話今日2:00 網站有結果? 因為呢個應該係收2nd in信比你地既資料黎呢!

今日冇信有好多原因, 可能郵差未到, 可能郵遞延誤, 別擔心! 一陣上網check啦, 等你好消息呀!

網上有結果啦, good luck!

http://210.0.207.198:8080/1415_p ... session/default.asp

littelit 發表於 13-11-4 14:08
may i know is the parent sharing session a one to one interview or group interview? the term 'sharin ...
單對單的, 你同校長share 咁囉。

littelit  that's a bit scary >_< will he ask scenerio questions? or just really a sharing?  發表於 13-11-4 14:22

引用:點解我咁早見,我係N字頭

原帖由 twinsng 於 13-11-04 發表
點解我咁早見,我係N字頭
咁唔怪得你咁早收信啦。但點編排應該random 啦。

引用:我地都係12月頭見.想問吓係校長一對一個家

原帖由 Christi 於 13-11-04 發表
我地都係12月頭見.想問吓係校長一對一個家庭,或是一對幾個家庭咁見?
應是單獨見一個家庭的,上年都係咁。

Christi  thanks !  發表於 13-11-4 20:28

引用:回復+NT-1+的帖子 不要自己嚇自己,好增加

原帖由 Pertra 於 13-11-04 發表
回復 NT-1 的帖子

不要自己嚇自己,好增加壓力,乜都不要想,見了先算。
agree,  唔好緊張到影響自己,身體要緊呀!

引用:其實如果呢round無得見校長係咪即係rejecte

原帖由 bluebluebe 於 13-11-04 發表
其實如果呢round無得見校長係咪即係rejected?咁佢地online会chk到reject letter??冇mami上來報料話rejected ...
有人收reject, 只不過冇係呢度講je

引用:3rd+round+咩語言見? +

原帖由 wuws 於 13-11-04 發表
3rd round 咩語言見?
你用咩語言,校長就同你用邊種語言了。relax,  呢個唔係考試/面試,傾下架咋!

引用:唔識人冇3rd+in+既 +

原帖由 bbalau 於 13-11-06 發表
唔識人冇3rd in 既
我識兩個
當咁多人有(70%), 而自己冇,有幾hurt 可想而知。有時候並不一定要打鑼打鼓話比人知冇架!

回覆:TSL 3rd in

其實我地係上學期較趕,因十月底test, 十二月中考試(考完先放假), 下學期由1月頭開始,所以上學期會較多功課。
學校亦有補底班幫助有需要同學(remedial class),  另一面亦有精英小組(enhancement class).  
每班有兩個班主任,若有問題揾是但一個都幫到你,打電話又得,send email 又得。每年亦有三次見家長既機會。
學校講座有英文或中文,如今晚pta agm, 邀請了凌太講6A 品格教育。上年有三個talk,  有機菜,資優教育(中文) 及親子閱讀(英文).  升中講座除了有顏保鈴黎講解,協恩亦會黎我地度介紹。

‹ 上一主題|下一主題