用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 請問陳守仁往年幾時INTERVIEW?
go

請問陳守仁往年幾時INTERVIEW? [複製鏈接]

引用:請問過往的家長,+在第二輪面試見校長是小組

原帖由 iyct 於 14-08-06 發表
請問過往的家長, 在第二輪面試見校長是小組型式或個別型式? 需要用什麼語言(廣東話 / PTH / 英語) ? ...
見校長已經係第三輪了,第一輪幾千個再shortlist 幾百,幾百再shortlist一班有得見家長。而見家長係單對單"相睇", 大家傾下計。聽返以往既人講,校長都會講下小朋友面試時既表現,但當然唔會透露 收唔收啦。所以casual 啲就可以,講果三樣語言是但一種都應該ok 架啦!

iyct  真心多謝你這位有心人...silvia_   發表於 14-8-11 21:30

回覆:請問陳守仁往年幾時INTERVIEW

其實有意報既家長,上校網睇左佢段youtube片,都可以清楚知道個流程。如果再有問題,可以打返學校問,or post 上黎呢度,都會有好多好心人解答架!

引用:Quote:silvia_ng+發表於+14-8-7+22:03+見校

原帖由 crystalpui 於 14-08-08 發表
IN 3次, 真係見工都唔駛咁多.....
不過TSL係我1ST CHOICE.....希望入到....
第三次見家長only, 唔洗帶小朋友,還可以啦!而家好多學校都係咁呢。

mamacare123 發表於 14-8-12 00:06
請問interview次序是近報名先後嗎?
好難講呢!

引用:我覺得TSL+IN得好深入到既都係好好好叻既小

原帖由 crystalpui 於 14-08-12 發表
我覺得TSL IN得好深
入到既都係好好好叻既小朋友
我兩個唔叻架!但陳守仁真係好適合佢,我估如果佢去其他學校讀,應該唔會咁開心呢!
所以唔好妄自菲薄,睇小自己果個。touchwood唔收都只係大家唔夾,而非小朋友唔叻!

‹ 上一主題|下一主題