用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中學女生買邊款牌子黑皮鞋耐用呢
go

中學女生買邊款牌子黑皮鞋耐用呢 [複製鏈接]

回覆:TOMATO1010 的帖子

阿仔就會係灣仔油站附近鞋舖買真皮鞋,著兩年著到唔啱,只會殘不會爛,都係二三百,女仔唔知要求咩款,如果普通鞋帶款百几都有

TOMATO1010 發表於 13-7-21 15:12
請問各位家長,

中學女生買邊款牌子黑皮鞋耐用呢,

莊士敦道近軒尼詩道288號,對面是軒尼詩官立小學,一連几間鞋舖,可以比較下,但仔會多d,女款少d同護士鞋多,我朋友買黎返石蕉都話好舒服,百几蚊不是真皮款,阿仔腳大同厚肉,上次個對着了兩年真皮都不過$300,今次都著了一年還可以繼續品質ok的,以前都是去大公司買有牌子,但唔見得特別耐用

TOMATO1010 發表於 13-7-21 19:58
回復 MeMa 的帖子

請問邊度有呢個牌子買呢,大概幾錢,thz

應該是講buster,以前都有買,但無我仔咁大了,他小五後已買大人鞋,大公司如千色店或賣返學鞋的鞋店都會有,唔會好貴等減價可能三百蚊左右,一定平過Champer,Dr Martin,Charks,如果買名牌開學連埋白波鞋真係好重皮的,波鞋仲快爛

引用:我之前買了Ecco,+很耐穿,而且很貼腳型,

原帖由 riehoyan 於 13-07-29 發表
我之前買了Ecco, 很耐穿,而且很貼腳型,全真皮,阿女都話很舒適的喔!貴買平著

...
可以撞到平,上年試過開倉是買,最後兩天,一千蚊三對,初開倉還要5xx, 原價要成兩千好抵好舒服,又唔會好似其他牌子款舊,一次過掃了休閒鞋,高跟短boot, 返學鞋,我腳本身偏大女將還有42號,勁

回覆:riehoyan 的帖子

要撞,有時報紙都會有廣告,上次是Times Sq 13樓,有次灣仔某大廈,開倉期只有几天價錢也不同,上次一千蚊三對過百款選擇,最後兩天才做,開倉期都沒有的,開倉只有一個牌子反而有野執,混合場d 款舊又少,價錢也不算平

引用:e家小朋友對腳較上一代大咗好多好多。 +

原帖由 小伊 於 13-08-05 發表
e家小朋友對腳較上一代大咗好多好多。
阿仔小四後童鞋已無他份了

引用:回復+安格斯媽媽+的帖子 我亞女都39號鞋其

原帖由 TOMATO1010 於 13-08-05 發表
回復 安格斯媽媽 的帖子

我亞女都39號鞋其實點解佢地呢代隻腳咁大架????
39細啦,我個升中一43,爸爸都是41,堂兄46,我小六係Ecco 開倉買對43本黎啱,但三個月拎出黎已窄,成屋都無咁大隻腳,最後比了人

回覆:安格斯媽媽 的帖子

好奇有d女唔高大都40腳,我現在腳大難買,但中學畢業都係37號鞋,他們再大d點買鞋

‹ 上一主題|下一主題