用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 朱子穎轉投德萃小學 達雙贏局面(程尚達) ...
樓主: elbar
go

朱子穎轉投德萃小學 達雙贏局面(程尚達)   [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 18-3-20 13:59
學校有呈分的話, 的確如此, 但如學校沒有呈分, 學生係連Banding也沒有.

沒有Banding的學生要參加升中統一 ...

要呈分,係未即係要考Pre-S1?

如果要Pre-S1 有好成績,是否又要中英數好,以及在考試環境有理想發揮?

如果學校要比到家長另一條路,真係要有埋中學先得。

hkpapa852 發表於 18-4-20 07:50
呢個位置好似係油尖旺網,唔係九龍城網

那如果唔谷,堅持happy school 理念,派位(如果不是有中學直上的話)點可以追到油天、循道這些學校?

summer2015 發表於 18-7-15 20:21
有啲家長真係好奇怪... 一開頭有人指出呢間學校既問題,就話人抹黑學校,到事情發展到宜家,頭條都上埋,每 ...

其實都無得話抹黑,今日所有機構(包括政府)都要關注社交媒體對機構的影響,並且作出對應,走在IT前瑞的未來總校長無理由唔知。

回覆樓主

其實個post 在四月尾之後已沉了,不過在六/七月又有支持者令個post上番水面,繼續大辯論。

資深網友們都知道言論會引來反擊,所以佢地所列舉的事實是諗過才post出來,看了咁耐,無人真係講到佢地的論據有誤導、失實的地方。

講到話不要再花時間在EK寫文,擺多啲時間照顧屋企,這樣的論據真是站不住腳。

‹ 上一主題|下一主題