用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫迦南 vs TKO Boxhill
go

金巴倫迦南 vs TKO Boxhill [複製鏈接]

引用:box+hill是否行IB? +

原帖由 catshiuwa 於 14-11-25 發表
box hill是否行IB?
No, not IB registered school

引用:Quote:matthewcinpat+發表於+14-12-3+23:41

原帖由 lkwkenneth 於 15-04-21 發表
想了幾個月, 還是決定唔到
論車程, 兩間都要搭車, 去迦南就搭校車約45min, 去boxhill就搭6個地鐵站,約30min ...
尋日同個boxhill舊生嘅mama傾開Boxhill 中文程度, 佢話boxhill其實language 好強. 佢小朋友K1轉咗半龍之後d英文跌哂watt..佢咁講我又心大心細..

引用:Quote:Carib+發表於+15-4-21+10:41+尋日同

依個就係我的擔心, 去左迦南驚兩頭唔到岸, 中文佢無大進步, 英文反而退步!
咁個舊生嘅mama有冇講N班既中文 ...
佢同我講中文ok深ga...英文更勁coz 全間學校都係講英文..open day 去過睇d中文功課, d字真係唔淺ga..佢咁講我又要再諗諗...5月2交$了

引用:另一個擔心係,+迦南不是直升,+而BOXHILL升K

另一個擔心係, 迦南不是直升, 而BOXHILL升K1可能大把人轉走左, 唔愁無位
K1直升, 不過如果繼續上又唔係諗住入ESF果d, 又真係擔心d中文..好苦惱

引用:Quote:bbmama2+發表於+15-4-21+13:08+回覆+

boxhill pn 係咪135普通話, 24廣東話?
係, 1,3,5 PTH;2,4cantonese; 全校得1位pth老師同1位cantonese老師, 佢地教哂咁多學生, 所以清楚學生進度(openday時同2位老師傾過coz 我特別concern中文)

‹ 上一主題|下一主題