用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 BAND 1學生, 可風/ 李兆基比較好?
go

BAND 1學生, 可風/ 李兆基比較好? [複製鏈接]

入讀大學課程可以係副學士可以係hi dip 好明顯係語言僞術

大學教育資助委員會(教資會)資助課程

下列教資會資助的8所「大學聯招辦法」參與院校全日制學士學位課程:
香港城市大學(城大)
香港浸會大學(浸大)
嶺南大學(嶺大)
香港中文大學(中大)
香港教育學院(教院)
香港理工大學(理大)
香港科技大學(科大)
香港大學(港大);
教資會資助的城大全日制副學士學位課程;
教資會資助的教院全日制高級文憑課程;
教資會資助的理大全日制高級文憑課程;

D超班名校
聯招都只得6x%入學士課程  
信不信由你

回覆 senkawa 的帖子

各科圖表都無用 最好5科4以上 加33222 因為如果學生d能力有文理偏差 用各科圖表不會顯示 好似有d學生 中文1 其他4 係各科圖表都可以入數 但3322就入唔到數

荃葵青有君子協定不收本區生叩門
善用乙二 早幾年發生過某小學半數精英班派去乙二先前有人說過的學校
後來集體出去叩門

其實我都唔明點解D小學自私到這樣 升中可以影響一生 唔好盲目相信小學會幫你叩門 我見過全級十名內派去乙二
學校跟住同佢講派第二志願好喎
大佬  乙二究竟是邊個要求的呢
要為小學定自己   自己想一想

其實最大問題係乙二果兩間野只係小學話係B1 係間中學裡面讀緊書同教緊書果d都唔覺自己間野係b1 唔好問係邊兩間 你懂的

黃巴士  I SEE!!  發表於 14-12-8 12:14

又未必 睇餸食飯 唔使乙二就簡Band 尾 進取至乙二Band中間  乙三先跟小學建議Band尾
‹ 上一主題|下一主題