用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

.   [複製鏈接]

我上年都係星期六見完,下個星期一收信。今年有朋友in都未收到信,希望真係未寄啦。

smallapple2014 發表於 16-11-8 09:06
Hi 想請教下intervoew會係咩模式,同埋有咩要留意? 呢間鐘意咩種類嘅小朋友? thx!
...

因為都係上年in的,未必係最update的資料。

老師一對一面試家長及小朋友,枱上有書同玩具。老師問我小朋友想睇邊本,佢揀左本書,本書入面有d動物,又問下佢知唔知係咩,同佢傾下計,感覺上唔係要考佢咩知識,純粹睇反應。

問家長點解揀呢間學校,如果無上午班,下午考唔考慮,我答左會考慮。

當問完我地,感覺上老師想完結面試時,我小朋友主動示意話想玩枱上的圖案手抓版,老師又好有心機陪佢玩,玩完就完成面試。

其實成個面試,小朋友果部分都係小朋友主導,想睇咩想玩咩佢自己揀,老師再同佢溝通同觀察佢。因為係小朋友自己有興趣的書同玩具,佢都肯答老師問題同都玩得ok。

最後收左am, 而家讀緊。你話佢地鍾意收咩類型小朋友,我真係唔知。我小朋友屬於較靜,唔active的類型,同我係無特別谷佢,普通中b一個。但佢d同學又真係咩類型都有,好動的,靜的都有,而且咩月份出世都有,細b月份比較多。

lovelyesth 發表於 16-11-10 14:03
我小朋友黎緊星期六先IN, 咁快出OFFER, 我小朋友IN 時會唔會冇乜位ka?!

佢收人係覺得岩就會收你,唔會話見曬咁多個小朋友再從中揀最好,所以先咁快出offer.
‹ 上一主題|下一主題