用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 delete
樓主: chumamma
go

delete   [複製鏈接]

以為要留意信箱, 而家連電話一響都要留意埋. 直頭去邊都要拎埋啦!  

我吾相信收吾到電話等於無機會, 閒閒地有多於2百人會獲2nd interveiw, 點可能個個打電呀?! 如果有一日你收到電話佢話收左你, 難道你會相信嗎? 一間學校既行政點會甘兒戲, 我相信白紙黑字. 收信為實.

好多四年級的學生仲係一舊飯, 功課上好多野都有甩漏, 手冊都未必抄得齊, 考試就吾在講啦. 有幾多個小朋友可以由四年級自覺地發力, 定到自己既方向呀? 都吾明點解要四年級成績表.  

回覆 goodboy1 的帖子

我真係見識少!! 迫到個個變怪獸, 對香港教育真係死心!

回覆 sell2japan 的帖子

而家直資學校收生都有自己既一套收生要求. 有時好難去推測那一類學生可以迎合學校的需求. 一切盡力而為吧!即使不被取錄就當是人生的一次經驗.

回覆 florflor 的帖子

打去學校問清楚, 起碼有心理準備是考體育定係其他. 祝好運.

早前有家長說過女兒不是運動型呀! 是學業型呀. 都已收電話2nd In. 請看回第一頁. 總之學校是有權喜歡幾時通知邊位學生去面試或做體能測驗, 人地DGS 有3 IN 都無係收生通告度說明啦. 咪又係學校想點就點. 大家慢慢等候吧!
‹ 上一主題|下一主題