用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中面試壓力
go

升中面試壓力 [複製鏈接]

我都同上策略—样。當年女係band1中,但揀左滙基(Kln East),沙田培基同St Paul's Convent(全部有得in)俾佢。前两间有offer(培基有奬学金添), 而SPC好鬼难,明知唔收佢就俾佢見識下,結果佢in两间自行都好淡定,自—收左。其实有学校interview佔40-50%添,仲驚~我無同女講昵d,盡力做就好,总之我—定揾到学校俾佢,叫佢唔洗担心,包係我身上。

mcl203 發表於 15-3-8 13:31
"我無同女講昵d,盡力做就好,总之我—定揾到学校俾佢,叫佢唔洗担心,包係我身上。"  ...

上到中學,又另一個階段,佢做既一切,喺向佢自己交代,換言之喺自複贏虧。阿媽攬上身幾野到此為止。

bowling2004 發表於 15-3-13 16:00
我仔3月生日㗎,但呢個3月要面試,又要考試,搞到冇晒心機同佢慶祝

...
更加要買个生曰蛋糕許下願,祝面試順利、成功啦!

小雄維尼 發表於 15-3-11 23:21
我上星期遇到神級band 3學校(名不開了) , in之前已經收到信list晒有咩當日要帶去,跟住電話黎問我收到信未,  ...

借d意提你記得黎面試啫~~怕你唔黎少左个学生会殺校?
‹ 上一主題|下一主題