用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 隔離post,講到st cat好似垃圾咁嘅
go

隔離post,講到st cat好似垃圾咁嘅 [複製鏈接]

引用:申報,我係st+cat家長,十分滿意呢間學校,

原帖由 msyoyolam 於 15-11-08 發表
申報,我係st cat家長,十分滿意呢間學校,佢地好有自己一套敎小朋友既方法,課程設計好,唔係只強調深,而 ...
都好難怪,如果interview感覺不好,即使收我也不會考慮。利申:我沒有報

引用:Quote:原帖由+belgiumchoco+於+15-11-11+發

原帖由 konew720 於 15-11-11 發表
點解in得好唔講,in得唔好先講?
小朋友表現好唔值得講,表現唔好就周圍講。永遠只睇同無限放大衰野,好野 ...
我見之前隔離po有家長話舊年前年有簽過,我都唸點解今年才講,我估因為自己見得唔理想,所以早兩年都無講。各人都有準則,我覺得這是個配對遊戲,視為對等情況,你揀我時我揀你,除非係唯一offer,感覺不好我真係唔會讀,去年報名後,我知道一屆收咁多學生,感覺不好,連in都無去了

引用:而且假如St+cat要人簽give+up+form,又再響

原帖由 hatesonut 於 15-11-11 發表
而且假如St cat要人簽give up form,又再響輿論壓力下比人再in多次,會唔會太混亂無原則呀?我覺得堂堂大校 ...
知錯能改都係好事

引用:我其實唔係針對St+cat,+呢間學校對我而言并

原帖由 hatesonut 於 15-11-11 發表
我其實唔係針對St cat, 呢間學校對我而言并無感覺。唔覺得佢差亦唔會知佢係咪好好。

完。
我也是對呢間學校無乜感覺,係身邊有朋友孩子讀,向我推,我才多留意。見網上有家長說升小成績好,我之後打聽身邊認識的升小情況,發現他們入街坊小學比名小還多,不肯定是否贏人頭,因為沒有看過full population 的statistics,缺乏我認為的客觀資料,我下不到結論

‹ 上一主題|下一主題