用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 3
樓主: 軍魁星
go

優才書院家長分享站--Part 3 [複製鏈接]

多謝提醒,差d唔得左添!

祝大家人月兩圓

原文章由 ecore 於 07-9-25 12:32 硐表
各位假日有時間,可帶孩子到尖沙嘴海運探訪『忠僕號』,G8囡囡上星期五跟NET teacher去參觀,她說很多書亦很便宜,但注意船上沒泠氣,要穿涼快衣服及帶環保袋/大袋裝書! ...

:
原文章由 musemuse 於 07-10-2 11:05 硐表
Hello-Hi:

我現住將軍澳的, 有校車到, 只係略嫌太長時間, 而我囝囝又有暈浪問題, 如果朝早塞車, 架車chuk下chuk下咁, 佢就實嘔.

請問大家知唔知由將軍澳去mk這段路會塞車嗎?

...

Musemuse:
其實我都有暈浪問題,以前在碼頭近距離見到d船浮下浮下,我就可以嘔得好厲害,塞車包嘔,所有朋友都知!後來我決定多坐車,船由短程開始....現在暈浪的問題大大降低了.

同樣,不幸地小囡也遺傳了我這點,她很強壯,但卻很易暈浪,於是我多帶她乘車,由近程開(不坐車尾,坐車頭),現在改大為改善.托賴,k2開始幼稚園有很多外出參觀的活動,她全部ok無嘔過.

這只是我們的例子,說出來大家分享而已,

祝妳囝囝早日解決暈浪問題

原文章由 meimeilam 於 07-10-3 15:02 硐表

Hi Meloddy,

尋日我都有問亞仔上中文堂係唔係好悶, 佢話相比起其他科目, 中文堂的確係悶左一D, 但又不至於抗拒上中文堂。我亦都有同亞仔講, 每個老師嘅教學方法都有唔同, 無論個老師教成點, 學生嘅責任就係要上堂 ...

真係好欣賞GT家長的處事態度~客觀及自我修正,小朋友是看著我們幹,好高興明年就能一起相聚 ,期待囡囡愉快地成長

中兄/edea

真係多謝你們心思,我也是受為者

[ 本文章最後由 芷鍛 於 07-10-3 15:12 編輯 ]

,SORRY 我都好同意"軍"兄的講法,罪過!罪過!

原文章由 軍魁星 於 07-10-9 09:47 硐表

你真係唔好彩, 惹著個低B既.

(Sorry, 好似好無口德咁, 不過真係咁覺得.)

[ 本文章最後由 芷鍛 於 07-10-10 10:04 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題