用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 2013-2014 k1 am class 爸爸媽媽報到
go

2013-2014 k1 am class 爸爸媽媽報到 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+hazetcc+於+13-07-14+發表201

原帖由 day_bo 於 13-07-14 發表
Hello! 我囝由n1 pm升k1 am,多多賜教!
Pls go to BK group Funful (Durham Road) 2013-14 K1 group.  Thx!

Forget it.  Bearwhat suggests to use this forum instead as most users are not familiar with BK group feature.

Forget it.  Bearwhat suggests to use this forum instead as most users are not familiar with BK group feature.

哎,你咁樣講我又要勤力D先得喇. 但晚晚夜收工點算?  FTM即係FTM, 好唔同.   bearwhat, 還未遲啊~~  你可以申請轉返去國際班呀~~~~

引用:會唔會中文時間主要花在學寫字,所以內容看

原帖由 day_bo 於 13-08-20 發表
會唔會中文時間主要花在學寫字,所以內容看似差不多。
我就係超擔心寫字丫~~~唔肯坐定定。

回覆:2013-2014 k1 am class 爸爸媽媽報到

如果方方肯開英普班,bearwhat就唔駛轉來轉去。

回覆:bearwhat 的帖子

Bearwhat 所說的只是從派的書中conclude出來,不能反映雙語班真實情況。

我囝囝N班,老師已經教唐詩「游子吟」。(我囝囝識背)還有,不要少看每星期的親子認字練習。上星期的我囝囝已識背那四句了,這亦有助深化他認中文字。

引用:我都係miss+so班,老師話今年學寫字,書都

原帖由 hazetcc 於 13-08-22 發表
我都係miss so班,老師話今年學寫字,書都深左好多
你小朋友係乜野班丫?我囝囝係Red班,都係蘇老師。多多指教。

引用:Quote:原帖由+hs_mama+於+13-08-21+發表如

原帖由 bearwhat 於 13-08-21 發表
無錯……還沒感謝你提我可以轉返去
國際班我是想比佢聽多d英文,有語竟!!比在家好,反以普通話 ...
唔駛咁客氣。想做就去做嘛。

下年K2睇下有冇機會做同班同學仔啦!

回復 bearwhat 的帖子

有冇人呢個星期六去Ballet試堂丫?

引用:Quote:hs_mama+發表於+13-8-26+23:02+回復+

原帖由 bearwhat 於 13-08-27 發表
我無...因為得半個鐘...時間少.....你去?
Yes. 當去玩下咋。

回覆:jlky 的帖子

今晚中秋晚會好好玩啊!囝囝超興奮叫他的同學仔。辛苦晒各位老師姨姨,幫小朋友準備左好多遊戲。

bearwhat 發表於 13-9-14 01:07
我8點幾先去到,無上年咁多人同熱,可能上年我太早去7點幾……亞仔未出門口話5去,我話去有禮物收,他先話 ...
有禮物嗎 ? 我只拿了汽球.  可能我沒玩所有games啦~~~

haverabbit 發表於 13-9-14 00:56
可唔可以講下大家讀邊間?
(我太子道Apple 班 - 班主任係葉老師&劉老師)
無特別講既通常都係對衡道....

回復 bearwhat 的帖子

我係七點幾個批, 超多人呀.  不過唔算好熱.  可能八點幾去會無咁多人.

回覆:rubytbaby 的帖子

Really happy, sports day again!

回覆:2013-2014 k1 am class 爸爸媽媽報到

無心理準備之下收到assessment result....

回覆:bearwhat 的帖子

你地既關注事項,我囝囝都要關注。我仲有其他......  都好既,等我地了解多D小朋友。

回覆:盈盈b 的帖子

我個囝上堂一般要六至八堂講既先係真。不過每個小朋友未必一樣,你再觀察下先決定。

引用:我仔仔現讀愉景方方N班。愉景方方下年close

原帖由 chantungching 於 13-11-17 發表
我仔仔現讀愉景方方N班。愉景方方下年close,學校問我地升k1意願。因我住深井附近,其實升上k1去海濱方方同 ...
我諗都好難有人答你師資比較,既然是同一教育機構,我個人會喜歡近屋企的,小朋友坐車不用坐那麼耐。另一考慮是兩間學校興趣班的support. (若你不需要,我會選近屋企的)

‹ 上一主題|下一主題