用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 高主教書院小學部 求現有用家解答, tks a lot!
go

求現有用家解答, tks a lot! [複製鏈接]

回覆:求現有用家解答, tks a lot!

咁請問有全級排名嗎?知道要全級頭70先可上高中

引用:Quote:原帖由+violetsareblue+於+14-11-16+

原帖由 feiji 於 14-11-17 發表
請問有全級排名嗎?

引用:現正找學校轉校!你可找坊間3,4年班程度的

原帖由 wwlylo 於 14-11-18 發表
現正找學校轉校!你可找坊間3,4年班程度的練習作1年級高小程度!
真心請教,小朋友從那間kg上高小呢?知道有些kg活動些,亦較淺,會否是不適應的重要原因?另外你提及要6時起床,會否家離學校很遠,小朋友太辛苦?多謝你先前的意見

引用:Quote:原帖由+cyhh+於+14-11-18+發表真心請

我的孩子是在程度較深的幼稚園畢業。在前幾年,高小的程度都逐漸加深,而比同grade 的小學深,但今年的程度 ...
謝謝你回答我有心理準備要配合學校教小朋友,希望可以應付祝你的小朋友能找到更適合的學校,加油

引用:我唔係叫你唔好讀高小,如果你同你小朋友可

我唔係叫你唔好讀高小,如果你同你小朋友可以長期受壓,不怕被過份催谷,小朋友喜歡接受高難道挑戰,高小絶 ...
其實我覺得依家好多學校都谷,用谷/唔谷去選學校已經無咩意思了,特別係我身處12網所以我會選就近入學嘅學校,寧願慳番搭車時間來做功課,6年嘅休息係非常重要

‹ 上一主題|下一主題