用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想請問D’Overbreock 好不好?
發新帖回覆
go

[英國] 想請問D’Overbreock 好不好? [複製鏈接]

如題
   0    0    0    0

YuiYeeMa 發表於 23-11-23 11:56
如題

幾個星期前晌牛津食飯,隔離枱係呢間學校嘅香港學生,成餐飯大聲講廣東話粗口冇停過

sleung2020 發表於 23-11-24 06:10
幾個星期前晌牛津食飯,隔離枱係呢間學校嘅香港學生,成餐飯大聲講廣東話粗口冇停過
...

大約幾年級?穿校服?謝謝

YuiYeeMa 發表於 23-11-24 09:42
大約幾年級?穿校服?謝謝

我估6th form,否則應該唔可以出街食飯,著有學校名嘅t shirt,否則我唔會知佢哋係邊間學校

YuiYeeMa 發表於 23-11-23 11:56
如題

我仔同女二個讀緊
講粗口而家 好多青少年講,外國人也 F  F F,唔系淨系 D over 1 間啩….
但起碼d 同學全部讀書 ,開心,學校如果 你唔到佢target ,亦唔會比你原校讀
暫時 ok.
我二個小朋友  今年y13 , y12

chloe.k 發表於 23-11-25 17:47
我仔同女二個讀緊
講粗口而家 好多青少年講,外國人也 F  F F,唔系淨系 D over 1 間啩….
但起碼d 同學 ...

咁我同你嘅標準應該唔一樣,如果我小朋友同佢同學食飯,句句都有粗口,我覺得佢讀書幾叻都冇用

sleung2020 發表於 23-11-26 07:25
咁我同你嘅標準應該唔一樣,如果我小朋友同佢同學食飯,句句都有粗口,我覺得佢讀書幾叻都冇用
...

句句又唔得
但我見到d 學生系好純 ,我諗系1 小部份
高年級系唔需要著校服既

chloe.k 發表於 23-11-25 17:47
我仔同女二個讀緊
但起碼d 同學 ...

謝謝,我目的也是想小朋友讀得開心,囝囝interviewed 時感覺老師好有heart, 不過囝囝是入Year 10, 校舍比較細,這是唯一不足

YuiYeeMa 發表於 23-11-27 07:55
謝謝,我目的也是想小朋友讀得開心,囝囝interviewed 時感覺老師好有heart, 不過囝囝是入Year 10, 校舍比 ...

請問有無考慮 St Edward's Oxford
Teddies 寄宿比例高 傳統寄宿體驗
高中可選AL/IB 成績與 d'O 相若

Poyau 發表於 23-11-27 10:22
請問有無考慮 St Edward's Oxford
Teddies 寄宿比例高 傳統寄宿體驗
高中可選AL/IB 成績與 d'O 相若

會讀Day school, 不會寄宿

想分享一下我仔今年九月入讀St Edward嘅comment. 阿仔讀Y10,好開心,同D唔同國籍嘅同學相處得好好,so far 冇bully,不過冇乜香港學生,佢個house有60 學生,得佢一個香港嚟,一個內地,兩個台灣。D老師好supportive,多活動參與,地區又方便,值得考慮。

YuiYeeMa 發表於 23-11-27 13:19
會讀Day school, 不會寄宿

如果讀day,其實cherwell都唔錯,又唔洗學費
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊