用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 準備報讀06/07創價幼稚園請進!
go

準備報讀06/07創價幼稚園請進! [複製鏈接]

準備報讀06/07創價幼稚園請進!

睇O左有個TOPICS關於創價,覺得他的理念很好,所以決定幫囝囝報讀,大家一起分享一下!
[img align=right]C:\Documents and Settings\pangpang\My Documents\My Pictures\2004-02-19, BB[/img]

醒目開學勳章

Re: 準備報讀06/07創價幼稚園請進!

你好:

我都有睇過關於創價topics,我都覺得好好
所以準備比囝囝報讀

我都準備幫囡囡報讀

我都決定幫囡囡報讀06k1呀! 好期待都好希望囡囡入到創價; 大家分享吓吖!!

我都決定幫囡囡報讀06k1呀,好希望囡囡入到創價; 有廡媽咪可以同大家分享一吓.

估唔到有咁多mummy諗住幫仔女報讀創價,希望到時大家都做到同學仔啦!
[img align=right]C:\Documents and Settings\pangpang\My Documents\My Pictures\2004-02-19, BB[/img]

請問這間幼稚園係邊呀? 我都唔係太識! 可否提供下資料, 如學費及師資?? Thanks!

我都想幫我個女報06/07嘅K1呀!大家知唔知難唔難入架?
大家有冇參觀過學校呀?我好想去看看呀?

創價 is also one of my choices. I know its school fee is very reasonable -- below $2000 but the school quality is very good.   My friend's son applied last year but didn't get accepted.  It's not easy to get entry. But I will still let my daughter to try.

各位媽媽

我對呢間學校都好有好感, 所以都會幫囝仔報讀不過唔知幾時開始報名呢????? 同想問吓點攞表嫁?????

好似話10月有from攞,唔知可唔可以參觀呢?

Where could I get the information of this school? Is it an international school?

請問知否在那兒取form申請明年K1? 我想知創價在那區? thanks!

我都諗住幫囝囝報讀創價,希望到時大家做到同學仔啦
聽日打個電話去問下有冇Open Day比我地參觀下先
珍惜眼前人[/url]

我都會同囝囝報名  

我都諗住幫囝囝報讀創價,可以做到同學仔就好喇!
Anson 返學喇!

我姪女今年入學,會看看她的情況.
我都會同囝囝報06/07或者07/08

我都準備幫囡囡報讀     
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

醒目開學勳章

KKKKK 寫道:
請問創價是否有宗教課
有沒有直升小學?
沒有介紹人是否很難入讀
謝謝各位

呢間係日本創價學會辦學既,所以一定無宗教科,不過無直升小學。
我堂細佬都讀緊,見佢讀得好開心,不過我自己住香港區,所以都唔打算報喇!
‹ 上一主題|下一主題