用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大抽獎時,你地會唔會博埋誇區嗰兩個位.定寫返原區算? ...
go

大抽獎時,你地會唔會博埋誇區嗰兩個位.定寫返原區算? [複製鏈接]

如題
   1    0    0    0

回覆:maggie789 的帖子

如果妳唔想自己仔女日日返學都要好早起身,米誇區跟反自己住個區lol。但系你同仔女商量好,願意跟反小學地址,米唔試lol

回覆 maggie789 的帖子

上年自行兩間都誇區,大抽獎時甲部3間搏咗,因為我小朋友唔鍾意本區可以揀嘅中學,結果自行階段收咗,我小朋友現在每朝返學都見到同區其它學校其他學生差唔多時間出門口

原區

回覆 mscheung628 的帖子

本人住東區,自行可能會一間東區,一間灣仔區,但到大抽獎時,未必會跨區,因灣仔那間留給東區抽的學位很少,可以甲部填(如三個志願都甘喜歡的話),如乙部可能會浪費一個位,對於邊緣人就不要太博.

我會填返本區

回覆 connielam 的帖子

我心儀係誇區,真係1516,唔唸唔舒服,又怕博唔倒.

回覆 maggie789 的帖子

既然心有不甘, 不如大抽獎照填跨區! 搏唔一定得, 但唔試過點知?

又的確好難抉擇

引用:回覆+mscheung628+的帖子 本人住東區,自行

原帖由 connielam 於 14-03-06 發表
回覆 mscheung628 的帖子

本人住東區,自行可能會一間東區,一間灣仔區,但到大抽獎時,未必會跨區,因灣仔那間 ...
我跟你一樣!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:大抽獎時,你地會唔會博埋誇區嗰兩個位.定寫返原區算?

學校綱深水埗,自行一間九龍城,一間旺角(住區,無得見),最後入深水埗band1

‹ 上一主題|下一主題