用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 銅鑼灣維多利亞(2010入學) 小一派位是否很差? ...
go

銅鑼灣維多利亞(2010入學) 小一派位是否很差? [複製鏈接]

請問銅鑼灣維多利亞今年(2010入學) 小一派位是否很差?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2172343&extra=page%3D2
原帖由 Rickykhlam 於 10-4-12 12:26 PM 發表
請問銅鑼灣維多利亞今年(2010入學) 小一派位是否很差?

HOMANTIN 不錯呢!!

Victoria發績應該係由佢既CWB,當年佢地好多學生都可以入到CWB既St. Paul女校。

佢地train出黎既小朋友有幾叻我唔知,曾聽過有小朋友讀緊康山既家長就好滿意佢地英文情度好好,不過我個女上過佢地playgroup後,我地就驚驚喇。而且我睇過佢地貼出黎既小一派位其實都唔係好標青,不過就梗有一小撮入到d一綫小學,但係佢地唔會標明你知係大抽獎得左定係自行派位得左。

我聽過好多kg講座都讚Victoria係一間好學校,不過我地就要明白有d傳統既學校唔係太鍾意收佢地d學生。

my perception is, Victoria kg is good if you plan to go onto its primary and secondary....I would consider it a bonus if you get a good primary allocation or a good 直資....but not a bridge on getting into a better primary..

‹ 上一主題|下一主題