用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 一過完新年就考試
go

一過完新年就考試 [複製鏈接]

過完年就考試 ,學校都計得幾用盡 ,所以我叫囡囡快快溫書  ,咁就可以開開心心過新年
   0    0    0    0

咁快!下學期考試?

原帖由 happyvalley 於 10-2-4 10:24 發表
過完年就考試 ,學校都計得幾用盡 ,所以我叫囡囡快快溫書  ,咁就可以開開心心過新年
★☆★◇◆◇☆^o^☆★☆◇◆◇☆★☆◆◇☆
.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒‧°∴°☆...﹒‧°∴☆
   ╭╯╰╮﹒☆☆°.﹒☆‧°∴°﹒°☆.‧°∴°∴
︱☆★︱把這罐星砂送給你們☆.﹒☆°‧°∴°﹒☆°
︱★☆︱裝滿這滿滿的祝福‧°∴☆.‧°☆..°
  ╰-----╯.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒∴°﹒☆‧°∴☆

我囡囡都系呀, 佢一早跟嫲嫲說過年要閉関... 無得玩了.

原帖由 happyvalley 於 10-2-4 10:24 發表

.
我仔都係差唔多LA.第2學期既考試

其實咁仲好啦, 我都想咁, 囝囝新年假放13天, 但3月24日先開始考試, 即係放假後仲有成個月先考, 好多課書都未教, 冇得溫, 唯有預習一下啦....

我仔仔也是放完年假就考試!

你地估時事常識題會出什麼?

通常三考試就係咁,好過2測2考啦.
無知是福

個囡 3 月 11號開始考, 新年假年三十至年初六都吾得閒 (每年例牌節目) 以往過年早或過年前考完 (因之前 2 測 2考) 咁還有時間準備下次測.

今年過年遲 , 由初六至測驗日, 只有約 20天, 過年成個星期無温拿起書本, 初七開始温, 心都散晒 , 成個星期後先開始收心. (平日己經好心散了)

結果, 真系温書, 只餘下10多天, 時間越逼, 我越緊張. 還有很多未温呢..... 唉.

原帖由 pony媽媽 於 10-2-9 09:07 發表
其實咁仲好啦, 我都想咁, 囝囝新年假放13天, 但3月24日先開始考試, 即係放假後仲有成個月先考, 好多課書都未教, 冇得溫, 唯有預習一下啦....

簽名被屏蔽

原帖由 kuromima 於 10-2-4 15:56 發表
我囡囡都系呀, 佢一早跟嫲嫲說過年要閉関... 無得玩了.

我囝囝就聖誕假無得點玩, 因當時近考試. 到農曆假先有得去旅行玩吓, 剛22/2返學後, 都有1個月至總測.

所以係咪聖誕玩咗, 新年無得玩, 聖誕無得玩, 新年就玩返夠.
‹ 上一主題|下一主題