用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 LSPS 小一家長交流區(2009/10)
樓主: LS+MCS
go

LSPS 小一家長交流區(2009/10) [複製鏈接]

我都報到先...囝囝9月入讀小一生.

9月入讀喇沙小學嘅 (1D班) 家長入嚟分享吓啦?

9月入讀喇沙小學(1D班) 家長入嚟傾吓啦,
首先....同大家say個Hi.........
大家心情一定好緊張...啦,因我自己都係呀,開始擔心...
小朋友開學唔適應,又怕小朋友返學抄功課時抄漏!
所以希望........大家喺到有個照應!

吓.......取消咗啦,多謝你講....我先知.

原帖由 zitalin 於 09-6-11 16:36 發表
2009至2010年度小一新生家長會原定於2009年6月13日(星期六)舉行的小一新生家長會取消。  

請問係邊到買校服...平d又好d呀?

原帖由 maria_lai 於 09-6-12 09:04 發表
第一次既家長會好似無乜特別野講.  我記得好似係歡迎大家, 同叫大家要開始準備下咁.

8月尾個次就好多野講了, 開左3-4個鐘.  個日亞仔都要番去架, 因為會根據佢地分左既班跟老師去班房, 大家傾下玩下咁, 叫做俾佢地 ...

好多謝你........講得咁長細.

原帖由 maria_lai 於 09-6-12 10:30 發表
另外, 提提大家, 夏令時間有體育堂個日, 小朋友要係學校換運動衫.  宜家好似可以俾我地穿定係校服入面, 但小朋友始終要自己除校服上體育堂, 落堂又要自己穿番校服, 所以你地最好俾個仔係屋企試多d自己換衫.  我個仔 ...

書包你買咗咩色呀?

原帖由 ryohga 於 09-6-12 20:34 發表
我在登記註冊當天已落order俾錢買了那個書包, 因為這款SPI書包剛好就是我原本在吉之島看中的!! 希望收貨時它的質量ok啦...

09年九月入讀喇沙小學 ( 一D 班家長) 入嚟傾吓啦!

2009年九月入讀喇沙小學 一D班 家長...入嚟傾吓啦!
因小兒九9月2日就要開學啦,大家一定心情好緊張...
又好擔心,小朋友抄手冊嘅問題....又怕小朋友唔適應... 希望...大家係到有個照應(請多多指教)

((((希望大家高抬貴手,不要改題目))))
‹ 上一主題|下一主題