用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 你會唔會買 Atlas (地圖) 捭 form 1 仔
go

你會唔會買 Atlas (地圖) 捭 form 1 仔

你會唔會買 Atlas (地圖) 捭 form 1 仔.
我老公話好少用, 唔買(好貴).  但我覺得都要買架. 少用都有用架.
你覺得點?

我上年有買 , 個仔上堂真係要用
一本ATLAS最少可用3年 (中三前有GEOGRAPHY堂的話) , 中四讀GEOG又可以用多3年

我會買

今年出新版無舊書買, 好貴又少用.........

有買! 因為要教點用...

醒目開學勳章

舊年買本二手俾個囝,佢都話無用過,最好問下d師兄師姊.

我都係因為出新版先買...

我有買喎!用幾年架!都抵啦!

最初都想唔買.. 但又搵唔到舊書... 最終買左... 雖話少用, 但都要用架... $2xx 用幾年.. 除開都好抵... 各媽咪.. 買少條裙都係度啦......

Dear Littlekidult,

我昨天オ買齐書, 還欠一本數學B冊, 要8月オ有.
另Atlas地圖SPCC有否需要, 是否各書局都有,
那個出版社?謝謝!

Hi ritawong,

F1是要用地圖, 不過唔知F2使唔使用, 上年我地都諗過買唔買, 因為大仔有本唔同出版社既, 用左冇幾多次, 但係個細仔又驚上堂冇地圖用, 所以都買本新既.
或者問下其他高form網友睇下知唔知, 常唔常用?
有關出版社, 書單應該有寫, 好容易買, 上年我地除左英文書外, 其他都可以係一般書局買到

原帖由 ritawong 於 09-7-16 16:02 發表

我昨天オ買齐書, 還欠一本數學B冊, 要8月オ有.
另Atlas地圖SPCC有否需要, 是否各書局都有,
那個出版社?謝謝!

但我買了一本 "新編世界地圖集"
書單寫明 " New edition", 但買到的只是
"2003 edition", 打电話去 "Ling Kee"書局
問, 他們回覆 "2003 edition "己是最新,
有無媽咪可告知 new edition即幾時出版?
謝謝!

[email]000[/email]

亞仔書單 - 袖珍世界地圖集 (2009年第四版) - 齡記 - HK$235 (85折 - HK$199.7)

原帖由 Jesscarey 於 09-7-16 19:03 發表
亞仔書單 - 袖珍世界地圖集 (2009年第四版) - 齡記 - HK$235 (85折 - HK$199.7)

亞仔書單 - Millennium School Atalas (2006 Edition) - 齡記 - HK$235

買了舊書, 6 折.

一定會買。

謝謝回覆, 我會買, 相信有需要的, 謝謝.

買左啦, 唔買學校教, 我小朋友咪好蝕底.

最終都買(Mini School Atlas -  Ling Kee出版), 但我覺得不值$2XX, size 係17cm X 27cm, 仲細過一本普通教科書, 地圖已經有好多要睇, 仲要縮到咁細, 睇得好辛苦.
好心書商搵錢都有d良心, 已經係幾年改一次版, 應該起碼同普通教科書一樣大ar, 今年出新版焗買, 仲無埋cd tim.