用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 校際朗誦節比賽時間表出左啦!
go

校際朗誦節比賽時間表出左啦!

唔該哂

但我囡撞正測驗
咁如果想改期, 要經過學校定係自己申請嫁

想問下如果係AM SESSION, 咁係咪只係朝早, 通常會幾耐時間比賽, 家長係咪唔留得在現場要係出面等?

原帖由 Heidi媽 於 08-10-28 10:17 發表
http://www.hksmsa.org.hk/

Tks, HeidiMa.

I've just checked the schedule for my friend, tks for posting.

見到亞女個名錯左 , 是關搵來搵去都無亞女個名, 我估係掛 !!!, 係唔係都要話界學校知呢 ??

原帖由 HPChingchingma 於 08-10-28 13:51 發表
見到亞女個名錯左 , 是關搵來搵去都無亞女個名, 我估係掛 !!!, 係唔係都要話界學校知呢 ??

Suggest you inform school and amend the name cos the certificate will bear the kid's name.
But if it is not an error made by the HKEA, you need to pay $$ for making the amendment.

Last yr my kid's name was "wrong" cos the Engl name was missing, and it turned out that the school staff omitted to write the Engl name, I still had to pay for making the change.

You need to get the school chop on the amendment form, then take the form to the Speech Fest office (in Homantin) if the school does not do it for you.

Heidi Ma,

Pls check pm (in BK-edu).

heidi媽:
多謝你
但我好想知誦材方面, 係咪同一個題目朗誦時打分一定要一字唔錯咁朗誦出來呢?
標准誦材我們去哪裡找呢?
另外我們係學校報名, 唔知道報名回條上的編號, 查唔查到小朋友的比賽日期呢?

原帖由 Heidi媽 於 08-10-28 10:17 發表
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

原帖由 Bluestar 於 08-10-28 14:29 發表

Suggest you inform school and amend the name cos the certificate will bear the kid's name.
But if it is not an error made by the HKEA, you need to pay $$ for making the amendment.

Last yr my kid's  ...

唔該晒 . 唔該晒 .

明天 call 學校先.

Thanks, 我搵到呀女個名喇..

想問問呀女係18/11(Tue),上午9:30比賽,因個日呀女係要返學,又唔想佢請成日假,想問問之前有去過的家長知不知道比賽完係咪可以走ka?定是要wait全部小朋友比賽完先走得ka?因為我見web個list呀女排第3,唔知係咪第3個比賽咁應該好快比賽完可以返學校ka wor....謝謝

我都想知一下朗誦標準係點?

原帖由 grace_xian 於 08-10-28 17:27 發表
heidi媽:
多謝你
但我好想知誦材方面, 係咪同一個題目朗誦時打分一定要一字唔錯咁朗誦出來呢?
標准誦材我們去哪裡找呢?
另外我們係學校報名, 唔知道報名回條上的編號, 查唔查到小朋友的比賽日期呢?

...

我仔仔都參加咗個人朗誦, 我想問那天要否著校服去呢? 而家長又可否在場內觀看他表演呢?

Thanks!
check左喇!呀女第一日就比賽,第2首就11月底攪點埋,速戰速決,唔駛拖咁耐,可以專心準備12月的呈分試。

通常都系穿校服,不過可能亦會有人唔穿校服或體育服,因為有D學校系無校服的,例如真道。

家長可在場觀賽,但通常要分開坐,參賽者按編號坐,家長就隨便坐.

原帖由 evaanson 於 08-10-29 10:08 發表
我仔仔都參加咗個人朗誦, 我想問那天要否著校服去呢? 而家長又可否在場內觀看他表演呢?

唔該晒!

原帖由 violetching 於 08-10-29 10:11 發表
通常都系穿校服,不過可能亦會有人唔穿校服或體育服,因為有D學校系無校服的,例如真道。

家長可在場觀賽,但通常要分開坐,參賽者按編號坐,家長就隨便坐.

...