用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田迦南
go

藍田迦南 [複製鏈接]

請問藍田麗港城迦南幼稚園好嗎?
   0    0    0    0

MY son was study there , it quite good:

醒目開學勳章

me too, good ar, teachers are nice & caring students

原文章由 hosiuman610 於 07-12-16 19:00 發表
MY son was study there , it quite good:

問下迦南是不是有宗教的學校?基督教??
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

唔該晒!因為我前幾日面完試,我都好鐘意間學校。我想問下K1多功課嗎?

我又唔係好覺佢有宗教信仰喎!

醒目開學勳章

Yes, 基督教

但校內環境、佈置呀,好像不太有基督教氣氛。
有無自己搭地鐵湊返學的家長?你哋由地鐵站行過去定搭小巴落去呀?

原文章由 fundfund 於 07-12-17 17:06 發表
Yes, 基督教
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

回覆 #1 Able 的文章

呢間幼稚園好old啦,入面d玩具好dirty下.
同埋吾近mtr架,要坐小巴落去,如果行都幾金~
讀加南不如讀啟思.

簽名被屏蔽

我相信啟思是一間好學校,但係我一d都唔覺得迦南d玩具污糟,相反地我覺得加迦南環境比啟思光猛及潔淨

My daughter also study in that group, teacher & other staff are very nice & kindness because my daughter will talk to me everyday

藍田迦南感覺不好

我之前去咗朗思取報名表覺得態度好及畀我即時參觀所以我即時報名感覺好,跟住行咗迦南看看但職員態度泠淡想參觀吓或望少少都唔畀,當時4點幾已放哂學所以無報到而之後我又做電話查詢朗思每次都好細心去解釋我問題,而迦南有不來煩所以我唔知教小朋友是否有耐性.

同意, 室外的大型玩曬到變晒色, 因為啓思係向西, 夏天熱到飛起, 西斜
原文章由 hosiuman610 於 07-12-18 20:28 發表
我相信啟思是一間好學校,但係我一d都唔覺得迦南d玩具污糟,相反地我覺得加迦南環境比啟思光猛及潔淨

朗思既態度唔好就做唔住啦, 因為好多家長寧願入啓思或迦南, 朗思好多時都係last choice. 其實唔係得迦南唔比人參觀, 好多學校都唔係隨便比人入內(包括九龍塘學校), 一定要等學校open day才可以入內參觀, 你話打電話去問覺得佢地好冷淡, 可能係因為老師每日由下午班放學後要打電話比一些家長, 講解一些學生係學校的情況.

本人就覺得學校算係好交代既學校, 上次有個小朋友係學校唔舒服, 學校即時call家長, 主任見家長唔可以即時到學校, 主任就即時call白車仲陪埋個小朋友去醫院等個家長, 就算家長到左, 主任都無即時走, 睇下仲有冇需要幫忙
原文章由 Pkceddie 於 07-12-21 17:54 發表
我之前去咗朗思取報名表覺得態度好及畀我即時參觀所以我即時報名感覺好,跟住行咗迦南看看但職員態度泠淡想參觀吓或望少少都唔畀,當時4點幾已放哂學所以無報到而之後我又做電話查詢朗思每次都好細心去解釋我問題,而迦 ...

我囝仔今年四月開始在迦南讀n1,他每日也很開心,學會很多東西,我得喜歡校長老師和姐姐,他們對小朋友很有愛心,很有心機,我不用上班時會送上學,校長老師會在學校門口手拖手帶小朋友入課室,一路行一路說話,放學時看見小朋友很開心,會一路主動和老師說話,有時小朋友發生事,他們也會主動和家長說,如果我囝仔不能入培正,現在也有其他學校收他,但也不老慮,因囝仔他開心,老師也很好,所以會在迦南讀至k3

啟思我也有參觀,那裡很窄,通道窄,我不愛它有兩層,擔心小朋友上落有危險,相對迦南,地方闊很多,課室光線充足,我愛迦南,其實我初時也有報這兩間,兩間也收,但我愛迦南校長老師的態度,為何你會感到迦南老師不好 我囝仔在家也常說老師教他什麼,他很愛上課

本人去過迦南及啟思interview, 認為迦南的老師態度(親切很多)及環境(通風很多)都比啟思的好很多.....
‹ 上一主題|下一主題