用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2007年小一, St. Joseph's (wanchai) 的家長,大家一起來 ...
樓主: redmama
go

2007年小一, St. Joseph's (wanchai) 的家長,大家一起來認識一下. [複製鏈接]

原文章由 skyway1668 於 08-5-29 06:09 發表

Thanks a lot!知道是粉紅色比較容易搵,終於都搵到了!

原來粉紅色紙昨天先派(昨晚先係功課袋找到),妳地又咁快收到既.

又請問,昨天的英文DICTATION是不是預默,還是正式EXAM,因考試時間表寫住6月10同11日是DICTATION EXAM.

原文章由 Papabeibei 於 08-5-30 16:14 發表
我想預默只是老師先幫他們溫習, 6月10同11考試先至最緊要.

下,係咪真GA?係就好啦,因英文默書阿仔麻麻地.

請問妳們知不知道EXAM的mathI和mathII有什麼分別呢??

derdad :
thank you & happy father day!!

mamiduckie:
thank you & didn't see you before.

我又冇咩野wor,昨晚先溫習中文,今朝吟左佢幾句,叫佢小心呀....唔識都要諗下唔好漏空佢,但我都知徙氣,次次都有d不必要既mistake,今次exam用了獎金利誘佢,佢都唔踩我.

振作呀大家!仲有2日咋,2日之後我地就FREE.............啦!

原文章由 bunbunmama 於 08-6-19 14:56 發表
請問各位家長,知否有保母車由貝沙灣到聖約瑟?

學校提供的校車有由"貝沙灣到聖若瑟"WOR.

我果個最差就係GE,問佢佢話果本故事書出果D題目全部唔識答,真係激C,另外MATHI成績好過MATHII好多,應該係MATHII多文字題,
又掟個彎來問,咪考起佢地LAW,暑假真係比佢補補英文了.

係WOR,係咪返到7月2日,咁校車費係咪都要照比半個月??

原文章由 hohobmama 於 08-6-28 09:36 發表
全級頭 50名已經誕生啦你哋囝囝有份嗎 ?有份就恭喜哂! 無份就下年努力啦! 所以我同囝囝要再努力啦. 唔知邊班最多人入圍?

我剩係知1A有9個入圍,當然我果個梗係冇份啦.
入到頭50果D我覺得簡直係神童黎.

我個仔編左去2H,有冇人同我一樣呀??
佢仲話佢果班有2個要再TEST,唔係留班,不過佢都考得麻麻地,
唯有出年再努力過啦........................

原文章由 KPB4000 於 08-7-10 02:36 發表
我大少也是2B ,今次他的成績我和老公也十分喜出望外,希望他能保持下去便好了。

kerobobo,jackielee,
如果無記錯我們的孩子也是1A的是嗎?那他們要分開了

kitty0303,Seelong,
妳好,來年真的要多多指教:f ...

妳就好啦,佢成績麻麻地,尢其是英文,要同佢惡補下,但佢係學校乖,有張cert係紀律law,下,妳地冇人係2H,好寂寞啊...............

課外活動我個仔選了"中國武術",不過好似要抽取既;另外,"國際象棋"佢都鍾意",不過我話佢就算學識左,平時都冇人識陪佢捉.

妳地就好啦,個個入哂MUSIC CLUB,我果個我講到口水乾佢都唔肯參加,一D音樂既興趣都冇,不過,學校係咪規定一人一樂器架??

中文百寶箱個密碼我問左啦今朝,佢話學校會派本書仔,密碼會係本書仔度,但我話學校未派,中文百寶箱今日又開始,佢地話今個月唔係正式開始,比我地試下玩咋wor.

咁入唔到自己選既課外活動,學校會唔會叫妳們選過第2樣架??

嘩,咩唔係所有學生都有份好似P.1咁架,我仔入到武術,可能夠冷門LA.

中文test呀,重組句子3%,呀仔係如果後面加左個逗號,其餘岩哂都扣哂3分呀,咁嚴ga.

原帖由 honghong_ma 於 08-11-18 17:38 發表
我阿仔操行張成績表有個紅色“印”,操行係A!
但佢班都有幾個有個紅色“印bor!

阿仔不是班長或風紀!!

嘩,拱勁,佢平時都係好乖GA?我果個係屋企講到自己係學校點乖點乖,咪又係得個B.
另外,我想問下大家,仔話之前學校派了張關於筆順既紙,可以上網玩遊戲既,我搵唔番,大家有冇資料,可以話比我聽??THANK!!
‹ 上一主題|下一主題