用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2007年小一, St. Joseph's (wanchai) 的家長,大家一起來 ...
樓主: redmama
go

2007年小一, St. Joseph's (wanchai) 的家長,大家一起來認識一下. [複製鏈接]

ME TOO,果日4點幾我岩岩開出來,MS WU就CALL我叫我DELETE,我見到SEND呢封EMAIL個同學姓洗,佢SEND哂比全班,但問阿仔佢話佢果班(1A)冇人係呢個姓,可能佢唔識,BUT呢個小朋友真係好NAUGHTY,好貪玩.
原文章由 llmom 於 07-10-19 00:19 硐表

Oh, yes. Miss Wu call me today at about 4:45pm asking me to delete this e-mail, they cannot enter my son account because I already change the password. So horrible....

我個仔學緊游水及珠算,如果可以的話,學多樣樂器就夠了,不過學你話齌而家星期六日都冇咩時間剩,有時又要溫習,唔通唔駛玩咩,好佩服有D家長可以比個小朋友學6,7樣野.

哦,咁公開考試証書計唔計ga?

ME TOO,只係知畫得靚有得貼堂.

原文章由 KPB4000 於 07-10-25 16:49 硐表
點解你們會知VA堂圖畫分數的?我囝囝由開學到現在都無派過回來,又無mark在手冊。

希望各位小一生今日開始人生第一次測驗順順利利,無風無險,
其實佢地如果真係比心機做一樣野(做功課&溫習)真係可以好快,好好!不過有時又鬧下情緒,又話累,先要做成個幾兩個鐘,砌模型
砌puzzle又唔見佢地呀累,不知幾有心機.

嘩,妳地就好啦,有90幾分,我果件2科都係80幾分,又係有d衰大意照抄都抄錯,同埋d字寫得肉酸比老師扣分,不過都算啦,我地要返工,平時真係唔係有太多時間同佢溫習,又唔想比太大壓力佢,希望佢將來會好d啦......,唔知有冇d讀書良方呢??

DEAR ALL:
有關常識專題"我的家"不知是否計分,因我個仔第一頁紙已經用原子筆寫錯哂D字,我想用塗改液油哂D錯字再LAW出去影印,唔知得唔得.

thank you !

原來班班都唔同既,我個仔果班都有新聞報告,下星期輪到佢,不過冇叫佢準備d咩wor.

No wor.

原文章由 Aardvark 於 07-11-24 09:50 硐表

?_?  Did the teacher ask them prepare a newspaper cutting?

DEAR ALL:
有冇人知道10度以下係咪可以著灰色長褲(我奶奶話得),有冇人有預備,BUT校長講過唔著得,要著過隔離小學著.

原文章由 pooh仔 於 07-11-28 13:56 發表
"BUT校長講過唔著得,要著過隔離小學著" -- 我覺得Miss Leung唔會說這句說話. 你是親自聽到的???  Miss Leung 在上年/今年'家長會時說是可以的(my son is studying in P2).

但我相信小朋友不會肯著. 佢會覺得自己與 ...

pooh仔:
hi,咩呀,上次開家長會Miss Leung係咁講,不過係講笑形式咁講,我都笑都cc下,佢意思係佢地學校傳統係著短褲醒醒目目的,而而家冬天天氣唔會太凍,但有d家長好緊張.......跟著咪有果句law.
我是好敬重Miss Leung的,唔係想講佢d咩,不過我奶奶好緊張要我比長褲個孫著,我話唔得,所以上來問下咁.

我果件都係,成日錯埋d大意野,成日默完都話識哂,結果派番來又有錯,好似中默預默,又錯埋d同音字,又話聽唔切老師講,英默問佢又話識哂,睇下派番來又錯幾多 .
妳地有冇人參加左親子旅行呀??
祝各位考試順順利利!

最新消息:阿仔考完中文番來話: 好多都唔識!

我個仔做果份雙週記主題係講新年,佢話老師要佢寫係新年做過D咩,去過邊度,仲可以畫公仔TIM.

SKYWAY1668 & KPB4000,

HIHI,我個囝囝是1A的,妳們的是不是??

[ 本文章最後由 kerobobo 於 08-2-18 10:45 編輯 ]

原文章由 skyway1668 於 08-2-19 01:34 發表

kerobobo,我呢排少了上bk,你已忘記了我嗎???

no la,I remember you,but都可以再問多次,得岩岩入來睇既
mami 知道下 .

原文章由 skyway1668 於 08-2-21 01:38 發表

好彩啫 ,明天game day,我都會去睇睇

是嗎,game day家長可以去參觀的嗎??睇完番來talk下啦.

我個仔咩左個銀牌番來啊. 好開心啊!

tatama123:
佢地一級分成3組再分8隧合作玩遊戲者,僥倖咁law到第2名,因佢同全班最高果個一隧. .

KPB4000:
我地個仔係同一班WOR,妳個仔咁識諗咁生性妳更加值得高興呀!

我果個都mamati,係開頭"銀銀地",而家都冇咩野,都知佢同我唔夠勤力,測驗果時ok,不過一去到考試真係深好多,有幾題佢都留空冇做,班主任好好人,人地個個學生見班主任都企得好直係隔離,表情好嚴肅,個瑞仔行來行去,佢都冇鬧佢,只係好似阿媽教仔咁哦佢.
‹ 上一主題|下一主題