用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人好似咁,in 左4間,都冇offer架?好灰呀!! ...
樓主: rabbitbaby1
go

有冇人好似咁,in 左4間,都冇offer架?好灰呀!! [複製鏈接]

引用:Quote:sweetsugarapple+發表於+12-11-20+15

原帖由 rabbitbaby1 於 12-11-20 發表
如果睇爸媽職業..我老公係listed company 的Financial Controller
我係MNC的Senior Finance Manager....
都 ...
我就估幼兒園係睇父母小學讀邊間來決定啦。

sweetsugarapple 發表於 12-11-20 16:19
回復 rabbitbaby1 的帖子

我見其他版D人話有D學校LIKE教書, 有D LIKE公務員, 有D LIKE FTM...真係唔知開邊 ...
唉..想讀書都咁難...
interview果幾分鐘真係唔可以full picture睇到個小朋友既ability,espcially我個囡呢d慢熱型...

manyjennifer 發表於 12-11-20 16:22
我就估幼兒園係睇父母小學讀邊間來決定啦。

都未必
我面試左個幾間都無問父母讀過的學校

回復 rabbitbaby1 的帖子

我都覺得唔岩, 我同老公都唔系大學生, 家住村屋. 都有一間offer ...唔好灰心

回覆:latifolia 的帖子

所以你地話,依家收生真係唔知咩準則

回覆:有冇人好似咁,in 左4間,都冇offer架?好灰呀!!

其實真係唔駛咁灰,pn 其實讀唔讀都得。好似我大仔咁,今年讀pn 但開學到而家不斷病。我已經三個星期冇同佢返學,而家仲諗緊好唔好停學。
所以如果真係冇學校收,咁就好好利用哩年去裝備自己,出年再嚟過。最緊要「輸人唔輸陣」呀!

回復 webpaupau 的帖子

好似我見到果D 申請表都唔使寫家長學歷喔~~

我係博士畢業,老公碩士,但都冇用,上年個女in N1, 5間全部都青衣區,最後得最唔想去果兩間收~~

今年K1又要再來過

回復 fixedstar99 的帖子

5間得2間收咁灰 !?
邊間 !?
‹ 上一主題|下一主題