用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 可能好多家長都會睡不著
樓主: stanleysham
go

可能好多家長都會睡不著 [複製鏈接]

引用:其實而家都塵埃落定,好好睡一覺吧, 不過

原帖由 hkflyer 於 15-07-06 發表
其實而家都塵埃落定,好好睡一覺吧,
不過早幾年,我同你一樣訓唔着
不過最後是好消息
係,冇錯,大家都早點休息,祝大家都有好消息!

醒目開學勳章 王國長老

我都訓唔著, 明明對眼已經好攰, 但個腦就係咁諗聽日派位既野.

我係一個超懶人, 晏晝一定會訓晏覺, 今日竟然無訓過, 係咁拎兩份 portfolio 出黎對睇下仲有無野漏, 我諗今晚都係難捱.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

stanleysham 發表於 15-7-6 23:16
好多謝你,當初因為選左一間好少位既英中做第一志願,以為萬一派唔到,攞住張成績表去叩門都有機,好喇,而 ...
唔填都填左, 嘈黎都無用.

你太太都係緊張個仔啫, 其實你都緊張架, 唔係邊會咁夜都開 post 搵人傾呢.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:stanleysham+發表於+15-7-6+23:16+好

原帖由 miriam 於 15-07-06 發表
唔填都填左, 嘈黎都無用.

你太太都係緊張個仔啫, 其實你都緊張架, 唔係邊會咁夜都開 post 搵人傾呢.
希望聽日有運,如果有咩事,我都唔知去邊度賠番個學位俾佢!

王國會長

stanleysham 發表於 15-7-6 22:56
我諗應該好多家長同我一樣今晚都睡唔著,我個仔今日返黎屋企同我地講,話老師逐個問佢地選校次序,到我個仔 ...
今日先問?

回覆:可能好多家長都會睡不著

吓?點解會而家先話你哋填得太進取?交表前老師唔係會睇過俾咗意見先㗎咩?

回覆:瑩瑩老豆 的帖子

有時填方真係要有策略,我整左過excel, 拹助分柝,後來兩個仔女都派Band 1

醒目開學勳章 王國長老

stanleysham 發表於 15-7-6 23:43
希望聽日有運,如果有咩事,我都唔知去邊度賠番個學位俾佢!
要擔心係我囡 B1 位不足既荃灣區先喇

YDLFATHER  今年B2都有機升B1  發表於 15-7-6 23:58

回覆:miriam 的帖子

調整好情緒,明日無論結果如何,唔好嚇到仔女。俾佢知佢係最好的,你們對佢有信心!

引用:吓?點解會而家先話你哋填得太進取?交表前

原帖由 bowling2004 於 15-07-06 發表
吓?點解會而家先話你哋填得太進取?交表前老師唔係會睇過俾咗意見先㗎咩?

...
老師有睇過,但打電話同我傾既係班主任,今日係課室同我仔講既係主任,唔係班主任。

今年升中第一志願七成八中獎, 同舊年一樣 今晚我要好好瞓:dadday:

引用:Quote:stanleysham+發表於+15-7-6+23:43+希

要擔心係我囡 B1 位不足既荃灣區先喇
希望令千金順利入第一志願

引用:Quote:原帖由+bowling2004+於+15-07-06+發

原帖由 stanleysham 於 15-07-06 發表
老師有睇過,但打電話同我傾既係班主任,今日係課室同我仔講既係主任,唔係班主任。

...
我仔嗰班,班主任同一個教咗好多年既主任齊齊分析學生填表策略。幫每個學生諗好晒再俾意見我哋。所以聽到你個情況覺得好奇怪。

九龍城區?

醒目開學勳章 王國長老

pauline_c 發表於 15-7-6 23:50
調整好情緒,明日無論結果如何,唔好嚇到仔女。俾佢知佢係最好的,你們對佢有信心!
  ...
我囡無野丫, 仲好開心咁同同學去打波, 係我擔心入唔到體藝.

引用:Quote:原帖由+stanleysham+於+15-07-06+發

原帖由 bowling2004 於 15-07-06 發表
我仔嗰班,班主任同一個教咗好多年既主任齊齊分析學生填表策略。幫每個學生諗好晒再俾意見我哋。所以聽到你 ...
當初班主任有俾意見,但係主要俾第五第六志願既意見,頭四志願佢冇話有問題。

引用:九龍城區?

原帖由 虫虫主人 於 15-07-06 發表
九龍城區?

醒目開學勳章 王國長老

stanleysham 發表於 15-7-6 23:54
希望令千金順利入第一志願
我同囡屬意既唔係自行一或二, 係體藝.........

引用:Quote:stanleysham+發表於+15-7-6+23:54+希

我同囡屬意既唔係自行一或二, 係體藝.........
咁希望你心想事成

回覆 stanleysham 的帖子

放心,阿女前年都入到第二志願(九龍城區)
‹ 上一主題|下一主題