用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 剛收到一封政府信, 叫您選擇是否繼續參加大抽獎? ...
樓主: P1Girl
go

剛收到一封政府信, 叫您選擇是否繼續參加大抽獎?   [複製鏈接]

我上年都收到, 打去問......
因為未決定抽唔抽, 職員話可以遲交

最後可能我真係交得遲, EBD 一樣有寄大抽獎資料俾我

JRmnm 發表於 17-12-22 09:11
咁係咪抽得好差?聽聞如果有私小 offer 但仍然大抽獎,會抽得特別差
不是!我地中乙一!!

Charlotte_mom 發表於 17-12-21 19:11
哦,謝謝資料
我應該問詳細d:當間私校規定一知道有抽獎就取消學位/waitlist,係咪都會要求家長簽文件呢? ...
上年case我地其中一間私校寫明如果抽獎就會放入waiting list

結果我地有抽獎,放榜兩日後收到私校信,
通知我地已入wait list

eeyorepigpig 發表於 17-12-22 10:24
咁即係覆唔覆佢好呢?
覆左先,如果改變主意⋯⋯ 可以去EBD 辦手續,withdraw返個reply

CapricornO 發表於 17-12-28 14:48
入左waiting list, 唔知仲有無得被call呢?  如果唔係, 點解唔直接取消變reject??
...
封信有回條問我地wait 唔 wait 架!
不過其實我地一早已經寄左放位信,只係學校收唔到

Charlotte_mom 發表於 17-12-22 12:13
謝謝
我個concern是:請問你註冊私小時有否簽文件確認同意呢個waitlist安排?定學校講完就係,無叫家長簽 ...
學校offer letter 有講明, 但家長回條無任何確認or同唔同意字眼
‹ 上一主題|下一主題