用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 今年開始~升中,特別死得人多!(求證後更正) ...
樓主: 櫺囹桼
go

今年開始~升中,特別死得人多!(求證後更正) [複製鏈接]

Re: 今年開始~升中,特別死得人多!(求證後更正)

vivi,

基本以區份就一定係以1/3既banding來計, 如果以學校來計就要看番每間學校既band 1/2/3都有出入架, 有o的真係好多架.
你所講既學能測驗 + 分班試成績(2006)係今年派位基準.

而我答RT係我唔知佢間學校有幾多band 1/2/3學位, 我只係用分區既基本數據來計算, 如呢間學校係以基本數來分各1/3 banding, 咁RT囡囡就係band 2生, 如果佢囡囡學校band 1生有50個學位, 咁就變左係band 1學生.

呢個計法係基本計算, 都要看番每間學校情況.

RT

點解會一級得兩班咁少人呀? 分分鐘會殺校喎.

RT

天佑舊年都派得幾好架, 好多BAND 1位喎, 一向都幾出名架, 成績都幾好.

RT,

如果天佑全級76人有36人派(考)到英中, 即係有一半人起碼係band 1, 餘下既一半人包括band 2/3, 以數字進算來計band 3應該都唔會多.

咁你個仔都有機會入到band 1喎.
‹ 上一主題|下一主題