用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 聖若瑟英文小學(彩石里)-P.3(2009/2010)加油站 ...
樓主: 矇仔媽媽
go

聖若瑟英文小學(彩石里)-P.3(2009/2010)加油站 [複製鏈接]

我個大囡都係讀三年級, 今年真係忙都飛起  功課多又深,
放學返嚟做好功課練埋琴, 古爭, 食飯, 洗白白, 9點又話瞓, 都無時間睇/温書,
哩兩個星期評估叫好啲, 唔使係學校練水, 功課少啲啲, 可以有啲時間温習吓   
仲要睇埋細佬, 真係想 c , 好彩佢地係12月頭先考試咋, 如果唔係 c  硬 ~~

另外,  有啲野請想問各位媽咪, 陸運會小一可以參加幾多項架 ?  除左參加 小型馬拉松嘅家長可以入去睇,  唔參加嘅係咪無得睇架 ?

麻煩哂各位

原帖由 pomama 於 09-10-29 16:58 發表
芝麻街:
  嘩! 你都好强勁喎!我而家攪一件都半死(我個細女尚未上學)。你大女要彈琴、古爭、練水、温習和做功課...加細仔...勁呀

pomama,

多謝你個
見到佢地一日一日長大同進步, 辛苦都係值得
學校個網頁有佢地秋季旅行啲相, 你地都睇吓

芝麻街

原帖由 pomama 於 09-10-29 22:21 發表
芝麻街:
  忘了回覆你 ,就算無參加親子項目,sport day 當日也可進場參觀打氣的。
  致於小朋友的參賽項目,往年係由老師挑選出來的。 ...

pomama,

唔該哂你

芝麻街

各位媽咪,

有事想請教,  明天可否著冬季校服 ?
因通吿寫 23/11先至開始換季

唔該哂

芝麻街

原帖由 矇仔媽媽 於 09-11-15 16:53 發表
Yes!
矇仔家課冊度寫可以自由換季節!

矇仔媽媽,

唔該哂你呀

芝麻街:loveliness:
‹ 上一主題|下一主題