用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 聖心幼稚園(羅便臣道)有無人會去報名呀 ??? ...
樓主: candykiki123
go

聖心幼稚園(羅便臣道)有無人會去報名呀 ??? [複製鏈接]

大家好丫~ 睇黎SC既問題都好STANDARD...大家都係考APPLE..KEY..扮小白兔拎大水杯..問KEY同杯既用途..最後就係問家長既期望..
我囡囡係細女...之前IN真光既時候都做哂老師既指令..有同老師打招呼同講BYEBYE..唯一做得唔好既就係果日唔知點解唔肯答老師嘴巴有咩用就衰佐..做後補生ONLY...所以我都好擔心>"<
果日SC既INTERVIEW...一黎冇得玩住等..二黎一入去就有副校長用擴音器講野嚇一嚇我個女..佢唔知點解好怕擴音器= = ... 所以果日表現打佐個折..不過佢都係我既協助之下答哂老師既問題..同有跳幾下又行幾下咁拎佐個杯..初時佢用動作黎答老師杯杯有咩用既問題..老師再問佢..佢竟然話飲杯杯~ 我再問阿囡..呢..你平時好鍾意用杯杯飲咩架? 佢先至答到飲水水...THANKS GOD!!
仲有..我發現囡囡如果用英文回答老師既問題..老師會再問佢中文係咩丫? 好似KEY咁..阿囡答佐老師係KEY...老師堅持想阿囡答佢係鎖匙...平時D幼稚園INTERVIEW..只要小朋友答岩問題..無論係中文定英文答..只要答岩佐老師就唔會再問架啦嘛..好彩阿囡中文都識答咋..唔係都唔知點算好..我而家日日祈禱希望SC收阿女..因為如果唔收既話我都唔知點算好啦~

嗯..我覺得有時候..好睇個老師..有D老師會一視同仁..有D老師始終會偏愛大仔大女...>"<

原帖由 octopus481 於 10-1-11 17:07 發表
我個女10月尾, in 真光, 全部答對, 連嘴巴有咩用, 她答"食耶", 但都係waiting, 我真係好傷心................我請願佢有有些唔識答, 都叫做死得眼蔽
in sh, 她麻麻地, 唔識答key那題, 可能又要傷心多一次

...

‹ 上一主題|下一主題