用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 English Time 教材 好唔好?
go

English Time 教材 好唔好? [複製鏈接]

Re: English Time 教材 好唔好?

我自己都考慮左好耐先買.  但係最後我買左DWE.  因為我同我老公都覺得. 一路諗番ET 的內容, 真係有D驚.  因為我覺得同小學課本好似冇咩分別.  個PACKAGE入面的書仔呀. 又唔係好吸引.
我同我老公都覺得, 買LEE 套教材, 只係想培訓佢自學同對英文有興趣.  我地從來冇期望個小朋友, 用完套野要識幾多英文.  所以我諗有一套較為得意的教材會吸引D囉.  再加上, 佢有好多電腦PROGRAME.  但係我覺得小朋友玩電腦多同睇電視多一樣咁差.  但係睇電腦仲要近過睇電視.  我覺得對眼睛仲唔好.  其實我覺得<6歲的小朋友最好唔好對住個電腦.

所以我意見係, 如果你只係想你個仔女識好多英文. 我諗ET會實際D.  因為佢用到幾年班都得.  而且佢又平D.  但係如果真係想佢唔會驚英文同開心.  我諗DWE會好D囉.  

好似二萬八千幾.到... 可以分24期, 12期供.. 免息, 所以平好多. 仲好吸引.

HI, iris_chan

我都有買鵝媽媽(星版), 但係我地好似只係睇過兩次.(買左成半年).  因為實在太悶.  我個囡冇咩興趣.

我真係冇後悔過買DWE.  因為我個囡用左幾個月(佢而家10個幾月大).  真係睇到佢由咩都唔識. 到而家只係(聽)到D歌詞就做動作.  (重複: 係冇電視畫面喎).  所以真係好開心.  我諗好多父母唔係一定期望個BB有幾叻.  只係見到佢有小小學到野, 就開心到喊.  再加上DWE有好多玩具同教材.  我會慢慢加俾佢玩.  唔會一次俾佢.  因為會好悶.  我而家只係用左10份之1到.  仲有成個柜咁多未開.  可以用到三至四歲.  我覺得佢好鐘意.  我有好多朋友D仔囡玩左幾年都未話悶.  仲係越離越鐘意.

不過我地只係一日睇半個鐘電視.  其他時間都係聽歌, 玩玩具同睇書多.

好開心能同你分享我開心的心情.  (因為有時同人講, 人地會覺得好似{晒}野咁. 但係我只係真係好開心).  
‹ 上一主題|下一主題